Välkommen tillbaka, Rodrigo Abols
Nyhet2020-08-03
Idag står det klart att Florida Panthers lånar ut Rodrigo Abols till Örebro Hockey.

Säsongen 2018/19 stod Rodrigo Abols för en stark säsong i Örebro Hockey. Centern noterades för 18 mål och var från sin centerposition en viktig kugge i laget. Inför förra säsongen skrev Rodrigo Abols på ett två-årskontrakt med Florida Panthers. Något spel i NHL har det inte blivit ännu för 24-årigen som förra säsongen stod för 23 poäng på 36 matcher i AHL. På grund av ett kraftig försenat NHL har nu Örebro Hockey kommit överens med Florida Panthers att låna in Rodrigo Abols. Rodrigo ansluter till laget under måndagen och kommer inleda säsongen med Örebro Hockey där SHL startar 19 september.

– Vi är väldigt glada över att kunna få hem Rodrigo. Vi känner varandra bra sedan tidigare och vi har haft en bra dialog sedan han lämnade. Med sitt centerspel kommer Rodrigo var en viktig pjäs för oss och vi ser framot att få jobba tillsammans med honom igen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

NHL planerar att starta säsongen 2020/21 någon gång under november/december preliminärt. Lånet av Rodrigo Abols sträcker sig till en början fram till mitten av november.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson