Jere Sallinen återvänder till Örebro Hockey
Publicerad: 2017-05-12
Nyhet
Jere Sallinen, 26 år, är klar för en återkomst i Örebro Hockey. Jere kom in mot slutet av säsongen 2013/14 och var en vital del i det Örebrolag som kvalade sig kvar i SHL under debutsäsongen.

– Det är en spelare som jobbar hård över hela banan. Bra på skridskorna och vi vet vad får av Jere varje match, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Jere kommer senast från en säsong i Edmonton Oilers organisation där han gjorde 53 matcher med Bakersfield Condors i AHL. De två tidigare säsongerna har han spenderat i KHL med Jokerit. Där blev det totalt 98 matcher och 34 poäng samt 16 slutspelsmatcher.

– Jag är väldigt glad och spänd på att få komma tillbaka till Örebro Hockey. Jag tror att Örebro är det bästa stället för mig och min personliga utveckling. Jag är övertygad om att jag kommer ta ytterligare kliv här, berättar Jere Sallinen.

Jere Sallinen anslöt till Örebro Hockey mot slutet av debutsäsongen i SHL. I grundserien hann det bli 6 matcher och 3 poäng innan det var dags för Kvalserien. Väl där blev det stor succé med 7 poäng på 10 matcher och ett säkrat kontrakt.

– Jag trivdes verkligen under min tid här. Jag älskade fansen och hur de stöttade laget under kvalet. Staden är vacker och klubben jobbar alltid hårt för att nå framgång, säger Jere.

– Jere är en kanonbra karaktär och jag är glad av vi har signat honom på två säsonger, avslutar Niklas Johansson.

Kontraktet med Jere Sallinen är skrivet på två säsonger.

Producent & Redaktör Tony Jörtsö