• Huvudsponsorer

2009-2013

2009 - Comeback i Allsvenskan!

Målet för Örebro Hockeys första säsong i Allsvenskan var lika ödmjuk inför uppgiften som målsättningen inför vår förhoppningsvis sista säsong i Division 1. Till skillnad från alla andra lag, satte Örebro Hockey inte upp någon placering i tabellen som mål, utan enbart att vår stora uppgift denna säsong var att etablera oss i Allsvenskan, vilket vi gjorde.

Örebro Hockey slutade på 10:e plats och hade långt innan serien drog ihop sig säkrat en ny säsong i HockeyAllsvenskan. Detta trots att den nedbantade serien var tuffare och jämnare än på länge. Conny Strömberg vann poängligan.

Vår satsning på spelare som fostrats och vuxit upp i länet slog även det väl ut. Örebro spelade säsongen som ett av de lag som hade flest egna produkter i laget. De flesta av dessa fortsatte under andra säsongen i allsvenskan och alla har gått framåt i sin utveckling. Publikmässigt ökade vi rejält jämfört med tiden i division 1.

Säsongen 2010-11 blev en sportslig succé. Trea i serien och kvalseriespel som grädde på moset. Örebro Hockey satte sig då verkligen på kartan genom att vara ett av Sveriges mest omskrivna hockeylag. Conny Strömberg vann åter poängligan och publiken strömmade till alltmer.

Att bygga en organisation för framtiden går inte på några få månader eller ens på en säsong. Men Örebro Hockey har ambitionen att växa långsiktigt och arbetar oförtrutet med att bygga en stark plattform som ger en säker grund när vi de kommande åren siktar mot ännu högre mål på den Svenska ishockeyhimlen. En av de viktigaste delarna är att få en representativ ishall. Vår gamla hall, som knappt höll division 2 klass, stod klar under säsongen 2011-12.

Säsongen 2012-13 anslöt spelare som Tim Sandberg, Johan Motin, Kalle Olsson & Patrick Yetman. Fram till i januari så fick man inte spelet att stämma. Mängder med skador gjorde att man aldrig spelade med den trupp som det var tänkt inför säsongen. I januari satte sig truppen ned med ledarna och gjorde bland annat förändringar i försvarsspelet. 

Ändringarna blev lyckade och laget började klättra i tabellen. Laget säkrade playoff-platsen där BIK Karlskoga, Djurgården och Oskarshamn stod för motståndet. Inför den näst sista omgången hade Örebro allt i egna händer och vid vinst hemma mot rivalen BIK Karlskoga skulle kvalseriebiljetten vara säkrad. Örebro höll inte för trycket inför över 5 000 åskådare hemma i Behrn Arena och föll med 2-4. 

Nu var det Karlskoga som hade kvalseriebiljetten i egna händer inför den sista omgången. Sista ordet var dock inte sagt för Örebrospelarna hade minsann inte gett upp. Man åkte upp till Hovet men packning för att direkt åka vidare till Timrå (som var klara för Kvalserien). Örebro vann tillslut sin match mot Djurgården med 5-3 efter att ha gått upp till en 4-0 ledning inför sista perioden. Samtidigt vände Oskarshamn 0-2-underläge till 4-3-vinst mot Karlskoga i Nobelhallen. I och med att Karlskoga förlorade och att Örebro vann så blev det tillslut Örebro Hockey som tog den sista kvalseriebiljetten.

Örebro inledde Kvalserien med en bortamatch mot Timrå. Anders Eriksson kvitterade till 2-2 med 15 min kvar av tredje perioden och Thomas Enström var ett stolpskott från att avgöra med bara några min kvar. Matchen gick till förlängning och sedan vidare till straffar. Där var Timrå det hetare laget och Radek Smolenak satte den avgörande straffen.

Efter den inledande strafförlusten tog Örebro 6 raka segrar och elitsereavancemanget säkrades efter 5-2-segern över Rögle på bortaplan. Örebro körde över motståndet och ledde med 5-0 efter två perioder. Den 28 mars 2013 kommer alltid att leva kvar, för det var då Örebro fick ett elitserielag i staden för första gången på 34 år.