• Huvudsponsorer

1990-2005

En ny förening tar sin form.

HC Örebro bildades 1990 och fanns parallellt med Örebro IK i 9 år. När IK SE en sammanslagning av IK Sturehov och IF Eyra försvann på 80-talet blev Örebro IK stans enda lag. Så de spelare som inte platsade i Örebro IK fick flytta från stan om man ville fortsätta att spela ishockey. Så 1990 träffades ett gäng grabbar och deras föräldrar på ett möte där man bildade HC Örebro.

HC Örebros mål var inte att konkurrera med Örebro IK utan att se till att de Örebrograbbar som ville spela hockey men inte tog plats Örebro IK kunde fortsätta att spela i Örebro. Patrik Helmén blev HC Örebros första ordförande och han blev även föreningens första målskytt. Tyvärr dog Patrik i en tragisk olycka och nu spelas en veteranturnering i Örebro varje år till hans minne. 

HC Örebro började längst ned i seriesystemet men hade till 1998 avancerat till div.2. Detta var samma år som Örebro IK gick i konkurs, detta skedde vid nyår och efter nyår valde flera Örebro IK spelare att förstärka HC Örebro i div.2. HC Örebro vann serien och avancerade upp till div.1. Noterbart är att två spelare som var med i div.2 fortfarande spelar i klubben nämligen Jonas Almqvist och Henrik Löwdahl. I samband med Örebro IK´s konkurs tog HC Örebro över Örebro IK´s juniorverksamhet och föreningen växte från ett kvarterslag till Örebros största ishockeyförening i ett nafs. I samma veva bildades ett nytt lag nämligen HC Örnen, ett lag som tog över HC Örebros roll som andra lag.

Första säsongen i ettan missar man precis kvalet men 2001 lyckas laget gå till kvalserien och i sista avgörande matchen påskafton 2001 vinner man mot allsvenska Kumla Hockey med 4-0 inför 4000 hängivna fans, och allsvenskan blir ett faktum. 

Med en omsättning på några hundra tusen till en omsättning på flera miljoner på två år gick resan till allsvenskan några år för snabbt och efter tre säsonger i allsvenskan degraderades HC Örebro 2004 till div.1.

Styrelsen började ett enormt arbete 2005 som slutade med att man vid årsmöte 2006 redovisades ett positivt kapital om 1,3 miljoner och en vinst på 5,6 miljoner vilket måste ses som otroligt bra.