• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Örebro Hockeys Ishockeygymnasium

Nationell Idrotts Utbildning, Elitidrottsgymnasiet Virginska skolan.

Mer info kring skolan hittar du här

Örebro Hockey har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet: Målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat. 

Vem kan söka till Örebro Hockeys ishockeygymnasium?

För att vara aktuell för intagning till Örebro Hockeys ishockeygymnasium skall du:

  • vara behörig för gymnasiestudier. 
  • tillhöra distriktseliten i din åldersklass. 
  • kunna ta ett stort eget ansvar för både din ishockeymässiga och skolmässiga utveckling. 
  • vara målmedveten i din satsning.

Idag söker sig ishockeytalanger från hela Sverige till ishockeygymnasiet i Örebro. Att bo, studera och träna borta är ingen enkel kombination. Det innebär att de flesta av eleverna för första gången få klara sig själv. Det krävs vilja, ambition och självdisciplin om du vill nå goda resultat inom såväl skolan som ishockeyn. Tiden vid gymnasiet utvecklar den aktive som människa både mentalt och socialt.

Ishockey

All träning bedrivs på Behrn Arena i centrala Örebro, där hockeygymnasieträningen är på tisdag, onsdag och fredag morgon. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling.

HG-passen genomförs mellan 08.00-09.30 där spelarna är indelade i grupper, där varje grupp arbetar i nedbrutna moment. Varje spelare har en framtagen IUP, Individuella Utvecklingsplan, som ligger till grund för den individuella utvecklingen.

Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs eftermiddagsträningar för lagen cirka 5 gånger per vecka där både is- och fysträning utövas. Under seriespelet tillkommer 2-3 matcher i veckan vilket innebär att spelarna i Örebro Hockey bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav som de förväntas att leva upp till.

Utöver träningen ska även skolan genomföras och klaras av på ett bra sätt vilket gör att alla våra spelare förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Studier

Vårt mål är att spelaren efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en välutbildad ishockeyspelare samtidigt som denne har en god skolutbildning att stå på inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin treåriga gymnasieutbildning. Vi tror på en god helhetssituation där skola & hockey går hand i hand.

För att uppfylla detta har vi i Örebro Hockey i samarbete med Virginska skolan ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey. Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och tränare skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn.

Virginska skolan ligger centralt i Örebro. Spelarna cyklar eller går mellan Behrn Arena och Virginska skolan och det tar cirka 10 minuter att ta sig mellan skolan och Arenan.

Mer information om vilka gymnasieprogram som Virginska skolan erbjuder hittar ni här.

Behrn Arena

Behrn Arena ligger centralt i Örebro och innehåller två isytor (ishallen & bandyhallen), gym och stora rymliga omklädningsrum för både J-18 och J-20. I Behrn Arena finns även teorisalar där teoretiska moment inom idrottsspecialiseringen undervisas. Behrn Arena skapar goda förutsättningar för att träna hockeyspecifik träning både på is och off-ice.

Kost

Efter morgonträningen äter eleverna frukost i Behrn Arena innan skolan startar. Skolan serverar lunch för spelarna. I Behrn Arena erbjuder vi spelarna att kunna köpa matlådor till ett förmånligt pris.

Boende

För våra inflyttade spelare på hockeygymnasiet förläggs boendet i mindre lägenheter i centrala Örebro och på rimligt avstånd till både skolan och Behrn Arena. Örebro Hockey hjälper till med att hitta ett lämpligt boende för spelaren.

Instruktörer/tränare

Magnus Löwdahl

Henrik Löwdahl

Oscar Dahlgren

Kristoffer Eriksson

Emil Kåberg

Andreas Berglund

Mattias Mattsson

Senast 1 december, anmäler du ditt intresse för att studera på ishockeygymnasiet. Klicka här för att komma direkt till ansökan till NIU.