Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Örebro
ÖRE

Rosén inför lördagens hemmamatch

15 oktober 2021 08:06
Herrlaget

I torsdagens derbyseger blev han målskytt inför en fullsatt Tegera Arena. Nu är siktet inställt på en ny mål- och publikfest på samma plats redan i morgon, lördag.
– Håller vi i vårt grymt offensiva spel kommer målen att fortsätta komma, säger den talangfulle forwarden Isak Rosén inför lördagens möte med Örebro.


För 18-årige Isak Rosén var torsdagens match hans första inför en fullsatt Tegera Arena.
– Ja precis, det var sjukt häftigt måste jag säga! Att spela inför en fullsatt arena är ju ändå något jag har drömt om i nästan hela livet. Visst fick man en del rysningar när man åkte in på isen, och när man sedan hörde hur publiken höll igång hela matchen fick man bara massor av energi. Det fanns verkligen ingen stopp på dem, säger en imponerad Isak, som passande nog genom ett par lika säkra som kyliga dragningar såg till att bli målskytt i matchen.
– Ja, men jag får väl ändå säga att det var ett ganska snyggt mål, och verkligen jättekul att få göra det så klart. Det kom lägligt nu när det var fullsatt och allt, haha.

Vad säger du om din kedja, Rosén - Åman - Ashton?
– Den har fungerat väldigt bra! Jag och Nils Åman spelade ganska mycket ihop i J20 också och gillar det verkligen, och nu får vi in lite kraft och tryck i Ashton också så det är perfekt.

Torsdagens 6-1-seger mot Brynäs innebär att Isak Roséns Leksand nu har gjort 14 mål på de två senaste SHL-matcherna. Isak tror att det offensiva spelet blir nyckeln till seger även i lördagens match mot Örebro.
– Framförallt gäller det att vi vågar fortsätta lita på att vårt offensiva spel kommer att ge utdelning. Jag tycker att vi är jäkligt farliga framåt, och att vi har visat att vi alla kan göra mål, så det offensiva spelet ska vi definitivt bygga vidare på.

Inför lördagens match ligger Leksand på en tredjeplats i tabellen, med en poäng upp till tvåan Frölunda, och tre upp till serieledande Skellefteå. Örebro är tabellåtta, fem poäng efter Leksand.

Vad bör ni främst se upp med när det gäller Örebro?
– Dom är ganska vassa på kontringar, så det gäller att vi är med på dessa och att vi är noggranna runt linjerna.

Hur kul blir det att spela?
– Oj, haha, väldigt kul! Efter torsdagens match vill jag bara ut i Tegera och spela igen... Vem som kommer att sticka ut denna gång? Om vi säger så här, varför skulle det inte bli Max (Véronneau) igen?

Lördagens match spelas med start klockan 15.15 i Tegera Arena.
Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar!
Säkra din plats här!