Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Örebro
ÖRE

Leksand nollade Örebro

16 oktober 2021 17:38
Herrlaget

Med två mål från Patrik Norén och säsongens första nolla från Kasimir Kaskisuo tog Leksand sjätte segern i följd efter att ha besegrat Örebro med 2–0.


Inledningen på matchen var intensiv från Örebros sida där gästerna kom ut starkt med ett stolpskott redan i matchens första spelminut. Efter detta var spelet en del fram och tillbaka tills gästerna fick ett powerplay tolv minuter in när Justin Kloos blivit utvisad. I detta numerära underläge svarade Kasimir Kaskisuo för ett par viktiga räddningar för att behålla dödläget, och med två minuter kvar av den första perioden räddade Leksands finske målvakt ett nästan givet mål när han plockade pucken innan den letade sig in i det öppna målet. Allt som allt var Örebro snäppet vassare under matchens första 20 minuter där Leksand var glada att komma undan med 0–0.

Leksand inledde mittenakten på ett bra sätt med bra tryck i offensiv zon där hemmalaget bland annat hade en puck som precis stannade innan mållinjen som sin dittills bästa chans. När sex minuter hade gått klarades ännu ett boxplay av utan större problem, och bara kort därefter hade Nils Åman ett jätteläge som sånär resulterade i ett ledningsmål. Det fortsatte sedan att svänga när Örebro tilldelades ett straffslag efter elva minuter, men Rodrigo Abols överlistade inte Kasimir Kaskisuo i målet som enkelt räddade. Detta bäddade i sin tur för det som hände en och en halv minut senare när Tegera Arena exploderade. Med ett bra anfall i ryggen hamnade Mikael Ruohomaa i en position bakom Jhonas Enroth där han sedan serverade Patrik Norén som dundrade in 1–0 efter att ha klivit upp från sin backposition. Andraperioden fortsatte sedan att leverera spelmässigt hela vägen fram till pausvila med lägen åt båda håll där det även hettade till flertalet gånger, men inga fler mål gjordes och ettmålsledningen höll sig.

I början av den tredje perioden hade båda lagen chansen att få utdelning i 5 mot 4 där det dock inte blev något ordnat spel vid något av tillfällena. Ingen utdelning blev det heller för Leksand i mitten av perioden trots att riktigt bra tryck etablerats i powerplay, men det dröjde inte särskilt länge efter detta innan 2–0 gjordes. När 13 minuter hade passerat klev Patrik Norén fram på nytt när han denna gången drog till med ett hårt slagskott från blålinjen som fint letade sig in i nätmaskorna. Efter detta stängde Leksand ned helt och hållet bakåt för en mycket bekväm och härlig seger. Detta var också Kasimir Kaskisuos första nolla för säsongen efter en mycket bra insats i målet.

Härnäst väntar bortamatch mot Luleå på torsdag kväll.