Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Luleå Hockey fick inte hål på Enroth

25 september 2021 17:36
SHL

Luleå Hockey lyckades, trots ett bra spel och många lägen, inte överlista Jhonas Enroth i målet i matchen mot Örebro under lördagen. Istället kunde gästerna gå segrande ur striden med 2-0.


Det blev en jämn första period med två lag som visade upp bra intensitet och bra kampvilja där spelarna stred om varje centimeter ute på isen. Samtidigt visade lagen upp en bra närvaro i det defensiva spelet och de långa anfallen uteblev. Med dryga fem minuter kvar av perioden så skedde ett antal nyckelhändelser i matchen. Efter 14:31 så tog Örebro ledningen och i samma moment drog hemmalaget på sig ett matchstraff och i spel fem mot fyra så utökade gästerna sin ledning till 2-0.

Den förmodade uppförsbacken uteblev dock för Luleå Hockey som tog tag i matchbilden i den andra perioden och hade stundtals ett kraftigt spelövertag men puckuslingen ville inte hitta in bakom en storspelande Jhonas Enroth i Örebromålet. Hemmadominansen fortsatte i den tredje perioden och allt som allt så avlossade Luleå Hockey hela 25 skott mot mål under matchens två sista perioder – men utan att få utdelning. Norrbottningarna fick helt enkelt inte hål på Enroth, som fick god hjälp av Örebroförsvaret, och med det så kammade Luleå Hockey noll i SHL: s tredje omgång.