• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Malmö klara för kvartsfinal

14 mars 2019 21:57
Glada Malmö-spelare firar slutspelsplats inför hemmapubliken
#MIFÖRE

Det var mycket på spel när SHL:s grundserie 18/19 avslutades i Malmö Arena. Hemmalaget Malmö hade chans att knipa sjätteplatsen, medan bortalaget Örebro var ute efter den tionde och sista slutspelsplatsen. Malmö vann matchen med 3-1, men tack vare andra resultat blev även Örebro vinnare till slut.


Hemmalaget Malmö kom ut i ett rasande tempo och skapade chans på chans mot en storspelande Jhonas Enroth i Örebros målbur. När utdelningen uteblev gick luften ur Malmö en aning och Örebro tog sig in i matchen. Mot slutet av perioden var det i stället bortalaget som skapade flertalet lägen mot inlånade Malmö-målvakten Lars Volden. Det blev dock inga mål i den första perioden, mycket tack vare de båda målvakterna.

– Vi får en tung start, vi vet att de vill fylla på i mitten och sköljer över oss. Men ju längre perioden går spelar vi upp oss. Det gäller att få ner pucken bakom deras backar och checka lite, sa Örebros Anton Hedman efter den första perioden.

I den andra perioden var det återigen Malmö som styrde spelet och skapade flest chanser. Och till skillnad från den första perioden fick man också målmässig utdelning. Frederik Storm kämpade fram pucken till Lars Bryggman som från vänster tryckte in pucken bakom Enroth och bröt dödläget. Och målet utlöste en ketchup-effekt för Malmö. För kort senare vände Johan Olofsson upp strax innanför blålinjen, tog ett par meter och kastade sedan in ett dragskott som satt som en smäck upp i krysset och så var det 2-0. Samme Olofsson såg sedan till att det blev 3-0 när han skickade in en hård puck mot kassen som gick via en Örebro-back och in. Men Örebro fick stopp på blödningen i och med den viktiga reduceringen till 3-1 i slutet av perioden. Jere Sallinen tog emot en lång passning i mitten och i friläge sköt han ett skott som Volden räddade, men inte bättre än att Sallinen kunde raka in returen.

– Offensivt spelar vi bra, vi skapar långa anfall och trycker ner dem rejält, men vi måste minska våra egna misstag - det är där de får sina chanser, analyserade Malmös Konstantin Komarek i pausen mellan andra och tredje perioden.

Två vinnare vid slutsignalen

I den tredje perioden hade säkert båda lagens tränarstaber koll på resultaten på övriga SHL-arenor. Och trots att det inte föll något mer mål i Malmö Arena blev det två vinnare vid slutsignalen. Malmö vann matchen med 3-1 och passerade därmed Växjö upp på sjätte plats. Och eftersom Örebro fick hjälp av att både Brynäs och Linköping förlorade tog man den tionde och sista slutspelsplatsen trots kvällens förlust. På lördag ställs Örebro mot Växjö i den första play in-matchen.

– I dag är vår prestation inte alls där, så vi har nåt att förbättra till nästa match. Vi har spelat bra mot Växjö hela säsongen så vi kan absolut skrälla där, sa en hoppfull Niklas Eriksson, tränare i Örebr.

Highlights från matchen hittar du här.