• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Skellefteå knep extrapoängen mot Örebro

9 mars 2019 20:34
Skellefteås målvakt i svart dräkt jublar efter att ha räddat sista straffen, målvakten i bakgrunden gör washout
#SKEÖRE

Det var två lag i en desperat jakt efter poäng för att säkra platser på rätt sida av olika streck i den jämna SHL-tabellen. Trots öppet och chansrikt spel blev det en målsnål tillställning som fick avgöras på straffar. Väl där blev Jonathan Pudas och Mantas Armalis hjältar och gav Skellefteå segern med 2-1.


Det saknades knappast målchanser i den första perioden. Christopher Mastomäki i Örebro och Andreas Wingerli, som gjorde två mål mot Timrå senast, hade varsina frilägen - med mindre än tio sekunders mellanrum. Därutöver skapades ytterligare en handfull finfina målchanser i den första perioden, men samtliga chanser stoppades av de duktiga burväktarna: Mantas Armalis i Skellefteå och Jhonas Enroth i Örebro. Det speglade inte riktigt matchbilden, men det var mållöst efter tjugo spelade minuter i Skellefteå Kraft Arena.

– Vi börjar helt okej, sen får de ett powerplay som de surfar vidare på. Vi kommer igen i slutet på perioden och styr tillställningen. Jag borde gjort minst en kasse, sa en självkritisk Andreas Wingerli till C More efter första perioden.

I den andra perioden var det Skellefteå som kom ut starkast och skapade ett antal kvalificerade målchanser. Bortalaget var dock långt ifrån ofarliga och stundtals i den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka med målchanser i var och varannat anfall. Att det fortsatt stod 0-0 efter den andra perioden kan endast tillskrivas de båda målvakterna som storspelade.

– Det är en rolig match att spela, det är fartfyllt och händer grejer. Jag vet inte hur det kan stå 0-0, men det är två bra målvakter, sa Christopher Mastomäki till C More efter den andra perioden.

Pudas straffhjälte - på nytt

I den tredje perioden bröts slutligen dödläget - och det efter ett sällsynt misstag från Jhonas Enroth. Målvakten gick ut bakom sin målbur och skulle slå pucken i rundeln, men där dök Robin Alvarez upp. Alvarez tackade och tog emot och vräkte in 1-0 i det tomma målet. Mantas Armalis var dock inte sämre än att han bjöd igen ett par minuter senare. Formstarke Glenn Gustafsson kom in ganska ensam på vänsterkanten och när han nästan nått förlängd mållinje kastade han in pucken på vinst och förlust mot Armalis och på något sätt gick den in under honom. Snopet för Armalis och Skellefteå som såg sin ledning gå upp i rök innan de hunnit njuta av den. Det var Skellefteå som såg lite rejälare ut i tredje perioden och hade bland annat ett klockrent skott i kryssribban från Emil Djuse. Men trots ett sent powerplay för hemmalaget blev det inga fler mål under ordinarie tid.

I förlängningen fick Örebro ett gyllene läge att avgöra när Joakim Lindström tog en onödig utvisning, men fyra mot tre-spelet gav inte utdelning för bortalaget och därför fick straffar avgöra matchen. Väl där var Jonathan Pudas ende spelare att göra mål, vilket gav Skellefteå segern och två viktiga poäng i jakten på topp sex.

Highlights från matchen hittar du här.