• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Mora
MIK

Abols gav Örebro slagläge: "Allt avgörs på torsdag"

12 mars 2019 21:55
#ÖREMIK

En kalldusch redan efter 41 sekunder - men Örebro vände hemma mot Mora. Rodrigo Abols sköt segermålet och följde upp med två assist i 4-1-vinsten, som placerar Örebro på den sista slutspelsplatsen med en match kvar att spela.


Behrn Arena var klätt för slutspelsjakt, men Örebros hemmamöte med redan kvalklara Mora började med en riktig smäll. Med 41 sekunder på klockan hade John Persson ryckt sig loss i en omställning och skickat dit 0-1 bakom en chanslös Jhonas Enroth. Mora höll även ledningen fram till den första periodvilan, men det var inte utan ansträngning.

För trots underläge var det Örebro som dominerade stora delar av matchupptakten. Tylor Spink rann tidigt loss i ett friläge som Christian Engstrand stoppade och målvakten hade även sin målbur med sig. Inte mindre än tre (!) gånger prickade Örebro virket under den första perioden, som ändå slutade mållös för Närkelaget. Utdelningen skulle dock komma för det slutspelstörstande laget.

Punkterade med två snabba mål i tredje

Efter en intensiv men relativt chansfattig första halva på mittenakten fick Örebro möjligheten till spel fem mot fyra. Den chansen tog laget tillvara på genom att kvittera, en kvittering som Jere Sallinen stod för på passning från Jordan Boucher. Perioden tog där fart och allra mest fart fick Örebro som skapade allt större tryck mot Moramålet. Två sekunder före pausen fick också Rodrigo Abols hemmaborgen att explodera, när centern snabbt rundade kassen och forcerade in 2-1.

Övertaget utökades tidigt i tredje av Shane Harper, som avslutade en fin omställning med att placera dit trean intill stolpen. Mora försökte att hitta in i matchen och var allt annat än ofarliga, men två raka utvisningar sänkte laget. I det andra numerära överläge pricksköt Marcus Weinstock 4-1 i nättaket och matchen var punkterad.

Örebro kontrollerade därifrån det hela till tre poäng som lyfter laget förbi Brynäs, som minuterna senare föll i förlängningen mot Linköping. En SHL-omgång återstår att spela och Örebro har skaffat sig slagläge inför avslutningen borta mot Malmö. En starkt bidragande faktor till det; lagets lettiska center.

– Jag är bara glad att bidra. Det är kul att spela de här matcherna när det är tight och nära slutspel. Jag är gladare över lagets tre poäng än mina. Vi får se hur resultatet blir mellan Linköping och Brynäs, sen avgörs allt på torsdag, kommenterade Abols i C More efter vinsten.

Se highlights från matchen här!