• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Frölunda bröt Örebros svit

28 februari 2019 21:47
Frölundas målvakt Johan Mattsson i centrum med fyra medspelare som åker mot honom
#FHCÖRE

Örebro kom till matchen mot Frölunda med fem raka trepoängare. I en match där målvakterna storspelade kunde hemmalaget till slut avgöra i matchens sista sjättedel då 1-1 blev 4-1. Stor hjälte för hemmalaget blev målvakten Johan Mattsson som stod för flera prakträddningar och tog totalt 27 av 28 skott.


Det var en första period i bra fart publiken i Scandinavium fick se. Det var också två riktigt bra målvakter i form av Frölundas Johan Mattsson och Örebros Jhonas Enroth. De båda såg till att det bara blev två mål i den första perioden. Det första målet gjorde hemmalaget sedan Glenn Gustafsson i Örebro tacklat Ponthus Westerholm och åkt på 2 + 10 minuters utvisning. I powerplay-spelet hittade assistkungen Ryan Lasch över till Simon Hjalmarsson som öppnade målkontot. Men Örebro svarade bara halvminuten senare när Linus Arnesson kastade in en puck från blålinjen som gick in bakom en skymd Mattsson och såg till att ställningen var 1-1 efter första tjugo.

– Det hade räckt att han träffat mig i axeln, han hade inte behövt hoppa in och träffa huvudet. Det är svårt att försvara sig emot, sa en lite irriterad Ponthus Westerholm i pausen.

Storspelande målvakter

Lagens målvakter fortsatte storspela i den andra perioden. Framförallt Frölundas Johan Mattsson fick bekänna färg gång efter annan när Örebro företrädesvis i början av perioden skapade chans på chans. Närmast att näta var tidigare utvisade Glenn Gustafsson som prickade kryssribban via Johan Mattssons axel.

– Vi är där och tävlar, de är tunga att möta så det gäller att vi är på samma nivå. Det ser helt okej ut! tyckte Gustafsson efter två perioder.

Det dröjde ända till matchminut 54 innan det blev målmässig islossning. I en kontring höll Max Friberg kyligt i pucken till exakt rätt läge innan han släppte över den till Mats Rosseli Olsen som tryckte in 2-1 vilket blev starten på en ketchup-effekt för Frölunda. Några anfall senare var det Ryan Lasch tur att agera framspelare igen när han hittade Mattias Nörstebö och den skadeförföljde backen lyckades peta in sitt första mål för säsongen med ett isskott. I slutet avgjorde Mats Rosseli Olsen med 4-1 i tom kasse och Frölunda bröt därmed Örebros rekordsvit om fem raka trepoängare.

– Grymt skönt att vinna den här matchen. Vi har problem där ute, främst första två perioderna, men det är en krigarinsats, summerade Mattias Nörstebö.

Highlights från matchen hittar du här.