• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Örebro tog fjärde raka

23 februari 2019 20:15
Örebro-laget firar framför sin målvakt
#ÖREBIF

Det var minst sagt viktiga poäng på spel i Närke där Örebro tog emot Brynäs på lördagskvällen. Efter tre raka trepoängare hade Örebro en liten chans att nå slutspel, men då krävdes seger hemma mot Brynäs. Och visst blev det Örebro-seger. Med en storspelande Jhonas Enroth som dessutom stod för en assist gick Örebro vinnande med 3-1 och närmade sig lagen ovanför strecket ytterligare.


Det var en intensiv matchinledning, mycket tack vare hemmalaget Örebro som drev upp tempot och skapade flera tidiga chanser. Ledningsmålet kom i powerplay efter 07.12 när målvaktsvärvningen Jhonas Enroth slog en lång passning till Patrik Virta som åkte in i offensiv zon, släppte pucken till Rodrigo Abols som nöp till direkt och hittade en lucka bakom Brynäs målvakt Joacim Eriksson. Vid halvtidsmarkeringen av perioden dubblerade Örebro ledningen när Kristian Näkyvä siktade långt om länge innan han släppte iväg ett dragskott som styrdes i mål av en Brynäs-back framför Eriksson. Välbehövlig kontakt fick bortalaget när Ludvig Nilsson högg på en retur från Jhonas Enroth och lyckades tråckla in pucken från nära håll till 2-1 vilket stod sig perioden ut.

– Vi spelade stabilt, kom ut starkt och fick två mål. Vi hade gärna klarat oss utan det insläppta men så är det, sa Rodrigo Abols efter den första perioden innan han berömde Jhonas Enroths passning innan 1-0-målet.

– Det målet skulle aldrig ske om det inte vore för Jhonas spelförståelse.

Den andra perioden präglades av ställningskrig. Första halvan gick på poäng till Brynäs, inte minst tack vare ett fyra minuter långt fem mot fyra-spel. Den andra halvan var jämnare men förgrundsfigurerna i perioden var lagens målvakter: Jhonas Enroth i Örebro och Joacim Eriksson i Brynäs.

– Andra perioden är bra, vi spelar med mycket energi, får långa anfall och tröttar ut dem. Det är bara att fortsätta i tredje, analyserade Örebros Glenn Gustafsson läget inför tredje perioden.

Enroth hjälte i fjärde raka för Örebro

I den tredje perioden var det Örebro mot Joacim Eriksson. Hemmalaget skapade målchanser en masse men Eriksson spelade inspirerat och höll sitt lag kvar i matchen. Ju längre perioden led, desto mer började Örebro bevaka sin ledning. Det gav Brynäs utrymme att skapa några chanser men då var Jhonas Enroth omutlig. Örebro satte 3-1 i tom kasse i slutet och höll undan till seger, mycket tack vare det sena och profilstarka målvaktsförvärvet.

– Vi spelar bra och äger rätt mycket av matchen. Jag känner mig bra, jag har spelat mycket i år och känner mig trygg i mitt spel. Det är bra försvarsspelare framför mig och jag är nöjd med det också, summerade en nöjd Jhonas Enroth efter matchen.

Highlights från matchen hittar du här.