• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Hedman och Ebert fixade viktig Örebroseger

2 februari 2019 17:43
Närbild på Örebros Nick Ebert i röd matchtröja som höjer armarna i luften för att fira ett mål.
#ÖRETIK

Örebro tog tre blytunga poäng i det så viktiga hemmamötet med Timrå. Segern grundlades i den första perioden med Anton Hedman som organisatör. När Nick Ebert satte 3-1 i andra kunde närkingarna bevaka ledningen i tredje.


Timrå kom till Örebro med 17 insläppta mål på sina tre senaste matcher. Den skakiga defensiven höll i sig även i inledningen mot Örebro. Hemmalaget kom ut starkt och kedjan med Anton Hedman, Patrik Virta och Jere Sallinen firade stora triumfer.

Hedman spelade fram Virta till friläge ooch det var 1-0 efter 4.24 och drygt två minuter senare styrde Hedman själv in 2-0.

– Det var riktigt skönt att få dit en styrning framför mål. Det blir lite av slutspelskaraktär för båda lagen, men det gäller att kunna slappna av och spela, sa Anton Hedman till C More i första periodpausen.

Timrå hade inte gett upp hoppet. Sju minuter in i andra fick de chansen till spel i numerärt överläge och det utnyttjade laget på bästa sätt. Henrik Törnqvist satte pucken bakom Stefan Steen i hemmakassen och det var 2-1 på resultattavlan.

Men Örebro replikerade ganska kort därefter genom Nick Ebert, hans åttonde mål för säsongen, och det var återigen två måls differens.

I tredje satte Örebro förstås defensiven i främsta rummet för att slå vakt om sin ledning. Viktiga poäng stod på spel så det var inte läge för något större risktagande.

Steen: "Fantastiskt gött"

Timrå jagade och gav det chansen i slutet när de plockade målvakten. De pressade på och fick in en reducering genom Patrik Blomberg, men eftersom det då bara återstod fyra sekunder var Örebrosegern inte hotad.

– Fantastiskt gött hur vi steppar upp jämfört med senaste matchen. Tre sköna poäng. Det kändes redan på träningen igår att vi skakade av oss förlusten senast, sa Örebros målvakt Stefan Steen till C More.

– En stor besvikelse såklart. Vi spelar bra hockey stundtals men gör för mycket individuella misstag för att kunna vinna. Ineffektiviteten är också där, annars är det en spelmässigt jämn match, sammanfattade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Här hittar du highlights från matchen.