• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Steen dominant - Färjestad vann överlägset

31 januari 2019 22:55
Färjestads Jesse Virtanen, i helgrön mundering, skriker ut sin glädje efter att ha gjort mål.
#FBKÖRE

Först skrev Joakim Nygård under en förlängning av sitt kontrakt. Därefter gick Färjestad ut och körde över Örebro fullständigt. Två tidiga mål fick fart på värmlänningarna, som sedan gick ifrån till 7-1 efter en uppvisning av Oskar Steen.


Det togs inga fångar när Färjestad laddade för revansch i Löfbergs Arena efter tisdagens bittra uddamålsförlust. Rivalen Örebro kom på besök och även om Närkelaget själva hade gott självförtroende var det Färjestad som dominerade. Och det redan från start. Redan fyra minuter in väggspelade sig Gustav Rydahl fram till 1-0 med hjälp av Oskar Steen.

En utvisning minuterna senare på Örebro öppnade på nytt upp för Färjestad och Johan Ryno stack dit tvåan på en retur i numerärt överläge. Från den punkten rann det på mot ett Örebro som hade väldigt svårt att skapa något eget i offensiv väg. Istället var det Färjestad som fortsatte att dominera, med en ledning som var uppe i tre mål innan periodvilan. 3-0-skytt var Joakim Nygård, som innan matchen tecknade en förlängning inne på isen och firade genom att tempoväxla sig loss till ett friläge.

Steen: "Kul att vi får göra många mål"

Produktionen framåt stannade heller inte av efter breaket. Direkt i inledningen av mittenakten lade Steen upp för Jesse Virtanen, som med en riktig kanon skickade 4-0 i nät. Alexander Reichenberg kontrade in femman exakt halvvägs genom matchen och en bit in i tredje fick Oskar Steen kröna sin kväll.

Efter att ha spelat fram till tre av målen var det då forwarden själv som serverades mitt i slottet, en chans som Steen förvaltade. Jordan Boucher stack upp med ett riktigt fint tröstmål för Örebro innan Jesper Olofsson sydde ihop säcken i slutminuten. Färjestad krossade närkingarna med hela 7-1 och fortsätter att gå starkt på hemmais. I strålkastarljuset; Oskar Steen med fyra poäng.

– Det var mycket som stämde för mig därute idag, det var väldigt kul. Vi öppnar starkt och får två tidiga puckar, sen spinner vi vidare på det. Det kändes bra redan från start och kul att vi får göra många mål, sade Steen till C More efter uppvisningen.

Highlights från matchen hittar du här.