• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Galen vändning av Skellefteå och Möller

26 januari 2019 21:12
Oscar Möller firar sitt avgörande mål med en dans
#SKEÖRE

Med tre och en halv minut kvar av en jämn match såg det ut som att Örebro skulle ta tre poäng. Skellefteå skulle dock stå för en mäktig vändning. Oscar Möllers kvittering kom med 0,2 sekunder kvar på matchuret och i förlängningen kunde samma man säkra två poäng för hemmalaget.


Den första perioden började lite avvaktande, men med tiden tog Skellefteå över. Hemmalaget hade högre tempo och stressade Örebro. Bortalaget hade svårt att skapa chanser och stod för flera individuella misstag i egen zon, vilket Skellefteå kunde utnyttja. Christopher Mastomäki slog en puck rakt in i eget slott, där Skellefteås Jimmie Ericsson kunde fånga upp pucken och servera Albin Lundin till 1-0. Sista fem pressade Örebro på och jämnade till skottstatistiken, men hemmalaget lämnade isen i ledning efter öppningsakten.

– Vi måste försöka ta bort slarvet, men utan att ta bort det kreativa i spelet. Matchen kommer att öppna upp sig, så vi kommer att skapa mer, sa en övertygad Örebros Tom Wandell till C More.

Örebro fick många chanser i powerplay

Örebro inledde piggast och kom till tre skott tidigt i den andra perioden. Ett av dem gick i mål, när Rodrigo Abols styrde in kvitteringspucken. Hemmalaget drog totalt på sig åtta utvisningsminuter i mittenakten, vilket gav Örebro chansen att dra ifrån. Gästerna hade två skott i målramen men lyckades inte göra fler mål i perioden. När Skellefteå hade fem man på banan så försökte de sticka upp och skapa chanser, men när Hesa Fredrik ljöd var det 1-1 i matchen.

– Vi måste vara starkare på pucken, vi tappar den allt för ofta, deklarerade Skellefteås nyförvärv Jesper Jensen inför den tredje perioden.

Kvittering med 0,2 sekunder kvar

Tempot sjönk i den tredje perioden men ersattes av mer fysiskt spel och hetare känslor. Perioden skulle dock få en galen avslutning. Med tre och en halv minut kvar såg Örebro ut att gå mot segern, när Patrik Virta kunde styra in ett backskott. Men Skellefteå skulle stå för en mycket tung kvittering. Hemmalaget fick chansen att spela i numerärt överläge efter att Jere Salinen fick ett matchstraff. Efter ett långt anfall hamnade pucken hos Oscar Möller, som med 0,2 (!) sekunder kvar av avslutningsakten tog matchen till förlängning.

Där kunde Skellefteå, fortsatt i powerplay, avgöra matchen efter ett effektivt passningsspel och ett stenhårt direktskott i nät. Inte helt otippat var det Oscar Möller som sköt, vilket gjorde honom till stor matchhjälte när Skellefteå vann med 3-2.

– Jag tittade upp efter att jag hade skjutit och det var verkligen inte långt bort, sa Möller efteråt och tillade:

– Kul att vi lyckas vända på steken och tar två poäng idag.

Skellefteås sena vändning gör att de nu tar klivet upp till sjätteplatsen i tabellen. Örebro kan trösta sig med att bonuspoängen såg till att de passerade Mora och är ny tolva.

Se highlights från matchen här.