• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Mora
MIK

Mora övertidsvann i Örebro

19 januari 2019 18:25
#ÖREMIK

Örebro var pigga och skapade flertalet vassa lägen men när Mora stack upp var man farliga. Och det var dalalaget som till slut vann, genom tvåmålsskytten John Persson.


Den första perioden svajade och lagen bytt längre anfall med varandra och trots flertalet bra chanser var det mållöst lagen emellan. Örebro tryckte stundtals tillbaka Mora och för en stund såg det ut som att man skulle få in en ledningspuck, men Janne Juvonen och hans försvar höll tätt. Sedan stack Mora upp och skapade längre anfall å sin sida. Trots flertalet bra lägen åt båda håll.

Effektivt Mora

Örebro kopplade greppet i mittperioden och hade ett tag 8-0 i skott. Och det kom också ett mål i perioden, men det var gästande Mora som stod för det när John Persson styrde in Matt Baileys skott från blålinjen.

– Det är skönt. Jag har tränat stenhårt i 3,5 månad med fysioteamet här i Mora. Jag har inte haft så mycket matchspel men det känns bra, sa Persson till C More.

Örebro hade också en puck i mål men den dömdes bort för spark och Rodrigo Abols, som var siste Örebro-spelare på pucken var inte alltför upprörd över det i paus:

– Det är 50/50. Jag menade inte att sparka in pucken. Kanske borde jag ha firat lite hårdare direkt. Jag tycker att vi spelar bra överlag men vi är lite ojämna och ger bort initivativet ibland, sa han till C More.

Kvitteringen gav en poäng

Örebro jobbade sig ikapp i den tredje perioden och fortsatte att skapa lägen. Kvitteringen skulle också komma. Anton Hedman pricksköt från nära håll 1-1 knappt tio minuter in i slutperioden. Hemmalaget hade också två puckar i ramen i den tredje perioden men det blev inget mer mål under 60 minuters spel. Örebro gavs ett gyllene läge att avgöra i powerplay och fortsatte att ösa på med skott på mål och Närke-laget vann skotten i slutperioden med 15-7, men Janne Juvonen i gästernas mål gjorde en stabil match och räddade totalt 35 skott i matchen.

Men matchen gick till förlängning. En förlängning där John Persson klev fram och petade in segermålet för Mora. – Första är riktigt bra av oss. I den andra är det okej och i den tredje vaknar de till liv igen, säger Moras matchhjälte John Persson till C More.

– Jag tycker att vi var det klart bättre laget och vi skapar lägen för att vinna. Fem-mot-tre-spelet är jag inte riktigt nöjd med. Men vi gör många bra saker, sa Örebro-tränaren Niklas Eriksson.

Highlights från matchen finner du här