• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro kämpade ner Malmö

5 januari 2019 17:50
#MIFORE

Örebro knep tre tunga poäng när Malmö bortabesegrades med 3-2 under lördagen. Örebro stod för en gedigen laginsats - där storstjärnan Aaron Palushaj klev fram när det som mest behövdes.


Det var svängigt värre och känsloladdat i mötet mellan Malmö och Örebro. Det var gruff efter nästan varje avblåsning och det dröjde heller inte länge innan Marcus Sylvegård krutade in 1-0 till hemmalaget i powerplay. Örebro svarade dock upp snabbt och i anfallet efter var det kvitterat av Shane Harper.

Spelet böljade åt båda håll, med chanser mest hela tiden och när Fredrik Händemark på egen hand tryckte sig in på mål så var det också 2-1 för hemmalaget till vilt hemmajubel.

Efter en något hafsig inledning på den andra perioden kom Örebro att ta över spleet mer och mer. Man pepprade skott mot hemmamålet och till slut satt 2-2 genom ett stenhårt skott från backplats av Gustav Backström. Kort därefter kom också 2-3 när Aaron Palushaj hittade rätt från snäv vinkel.

Örebro hade sedan bud på mer, med missade öppna mål och skott i ramverket, men 2-3 stod sig perioden ut - trots 2-17 i skott.

Forceringen kom av sig

Många förväntade sig en vild hemmaforcering i den tredje perioden. Men det blev en forcering som kom av sig. Örebro täppte till bakåt på ett imponerande sätt och Malmö kom inte till några klara chanser. Gästerna kunde hålla undan och säkra alla tre poäng på ett imponerande sätt mot ett annars hemmastarkt Malmö

– Vi ville matcha Malmös spel idag och det gör vi bra. Vi jobbar ner Malmö över 60 minuter, sa Niklas Eriksson i Örebro till C More efter matchen.

Se highlights från matchen på SHL Play!