• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Palushaj vinnare i återkomsten - Abols frälste Örebro

28 december 2018 22:40
Örebros Aaron Palushaj i vitt närmast bild i duell med en Brynässpelare.
#BIFÖRE

Rodrigo Abols sköt segermålet, men det var Aaron Palushaj som ändå stod i centrum. Amerikanens laddade återkomst till Gävle slutade i seger för Örebro, trots en urstark upphämtning av Brynäs.


Allt fokus i Gavlerinken var riktat mot Aaron Palushaj. Då klev helt andra förgrundsfigurer fram för Örebro. Efter en pigg Brynässtart var det gästerna som tystade hemmapubliken efter fem minuters spel, när Jonathan Andersson gav Örebro övertaget med ett skott som ändrade riktning i nät. Knappt hade gästernas firande lagt sig innnan Anton Hedman fyllde på ledningen.

Marcus Björk tog ett skott som studsade i sargen, innan Hedman satte dit returen från nära håll. Brynäs var i gungning och ännu värre skulle det bli när Kristian Näkyvä något turligt skickade dit 0-3 via en Brynässpelare med mindre än nio minuter på klockan. Hemmalaget fick dock kontakt direkt efter, när Joel Kellman avslutade ett fint anfall med att hitta nätet. Reduceringen tog Brynäs in i matchen men Örebro höll tvåmålsledningen perioden ut.

Palushaj: "Speciellt att spela mot ditt gamla lag"

Upphämtningen hade dock bara påbörjats och med en omedelbar utvisning på gästerna i mittenakten gavs Brynäs chansen till powerplay. Det utnyttjade hemmalaget och ungtuppen Victor Söderström, som med karriärens första SHL-mål bombade dit 2-3. Bara minuter senare åkte sig Jesper Boqvist loss i ett friläge, hakades upp och fick en straff som han själv misslyackades med att förvalta.

Straffläggaren Boqvist hade en stund senare en också puck i stolpen och Örebroledningen var hotad. Med knappa kvarten spelad av mittperioden kom slutligen utjämningen från Brynäs, signerad Jesper Jensen via en styrning. Hemmalagets forcering höll därifrån i sig, även om Näkyvä avslutade perioden med att pricka ribban.

I tredje var det fortsatt Brynäs som skapade mest. Örebro lyfte sig mot slutet och var närmast ett avgörande i slutminuterna, men matchen gick till förlängning där en viss återvändare spelade en huvudroll. Efter att ha varit relativt anonym klev då Aaron Palushaj fram med förarbetet till Rodrigo Abols avgörande. Letten petade bokstavligen talat in 3-4 till Örebro, vilket var Abols första mål för säsongen på bortais.

– Det var en intensiv match, speciellt att spela mot ditt gamla lag. Jag visste att det skulle bli svårt. Väldigt skönt att vi tar två poäng idag, kommenterade den omtalade Palushaj i C More efter vinsten.

Se highlights från matchen här.