• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Växjös powerplay fick Örebro på fall

28 november 2018 21:40
#VLHÖRE

Trots att Örebro spelade upp sig efter den första perioden så räckte det inte hela vägen för gästerna. Växjö kunde efter 60 spelade minuter ta sin sjunde raka seger på hemmaplan efter att ha besegrat Örebro med 3-2 - där två av de tre målen kom i numerärt överläge.


Hemmalaget och deras fruktade förstaformation, med Janne Pesonen, Roman Horák och Julius Juntilla, satte hårt tryck mot gästande Örebro och Stefan Stéen fick jobba i kassen i inledningen av matchen. Efter 13 och en halv minut tog hemmalaget, något snöpligt, ledningen när Arvid Lundberg kastade ned pucken mot Örebrokeepern och pucken smet in i mål. Gästerna hade svårt att skapa några farligare lägen och Växjös ledning stod sig perioden ut. Hemmalaget vann dessutom skottstatistiken med 13-5.

Det var ett helt nytt Örebro vi fick se i inledningen av mittperioden och Jonathan Andersson kvitterade för gästerna bara tre minuter in i mittenakten. Därefter följde ett hårt Örerbrotryck och både Kristian Näkyvä och Aaron Palushaj hade en varsin stolpträff. Sam Hallam valde att ta time out efter Örebros starka öppning och när hemmalaget fick chansen i powerplay såg Dominik Bokk till att hemmalaget gick till pausvila med en ny ledning.

– Vi kommer ut med bättre fart och stressar inte med pucken. Vi gjorde det inte så dåligt i första, men vi hade mer i oss. Om vi spelar som i andra och håller oss borta från utvsiningsbåset så kan vi ta det här, sa Jonathan Andersson till C More.

"Släpper två i numerärt underläge, det blir avgörande idag"

Det var Örebro som öppnade den sista perioden starkast och fick chansen i numerärt överläge. Då skrinnade Janne Pesonen in i offensiv zon och åkte på en tackling från Nick Ebert. Pesonen brakade in i sargen med ryggen först och fick sedan bäras ut på bår - ett tungt avbräck för hemmalaget. Det var mycket känslor och gameplan att inte dra på sig utvisningar blev svårt för Örebro. Pontus Netterberg kunde göra smålänningarnas tredje mål för kvällen, och deras andra i numerärt överläge när han tog till vara på en sargretur. Gästerna krigade in i det sista och fick in en reducering - men det räckte inte hela vägen. Noterbart är att Örebro vann den sista perioden med 14-3 i skott.

– Första perioden var inte bra men vi spelade upp oss, men vi tar för mycket utvisningar och släpper två i numerärt underläge, det blir avgörande idag, konstaterade Niklas Sundblad till C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.