• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Örebro tog poäng av tabelltvåan i säsongens sista match

10 mars 2018 17:35
Efter match

Örebro stod för en fin upphämtning när man under lördagseftermiddagen hämtade upp 0-2 till 2-2. Väl i förlängningen tog dock gästerna från Stockholm hand om extrapoängen.


Efter 3-0-segern borta mot Mora i torsdags och säkrat kontrakt i SHL även kommande säsong tog Örebro under lördagseftermiddagen emot tabelltvåan Djurgården i säsongens sista match. Det var också gästerna från Stockholmarna som skulle få den bästa starten på lördagens match när JVM-spelaren Axel Jonsson-Fjällby 3.19 in i matchen, i spel 4-mot-5, skulle överlista Axel Brage från nära håll.

Trots att Örebro öppnade matchen starkt och tvingade Adam Reideborn i bortakassen till ett flertal kvalificerade räddningar var det gästerna som skulle visa sig vara betydligt effektivare när chanserna väl gavs. Drygt tretton minuter in i matchen fick Johan Wiklander sätta sig på botbänken i två minuter och väl i det numerära överläget behövde gästerna och hårdskjutande backen Linus Hultström inte många sekunder på sig. Hultström drog iväg ett skott från backposition som letade sig in i krysset bakom en skymd Axel Brage.

Gästernas Markus Ljungh var kort därefter nära att utöka ledningen till 0-3 men den här gången var stolpen i vägen.

– Jag tycker att vi börjar matchen bra förutom att vi ger bort ett mål med en man mer på isen. Vi tappar dock lite efterhand och Djurgården är vassa i powerplay. Det gäller att vi håller oss från utvisningsbåset i andra och tredje, sade Linus Arnesson efter den första perioden.

Örebro kom att dominera inledningen på mittakten och såväl Jeremy Williams som Sakari Manninen hade ypperliga chanser att reducera. Adam Reideborn i bortakassen hade dock andra planer och stod för två imponerande räddningar på båda kanadensaren och finländarens avslut från nära håll.

6.28 in i den andra perioden skulle dock Reideborn till slut få ge sig när Nick Ebert tog några snabba skär från backposition och tryckte in pucken i nätmaskorna. Stärkta av reduceringsmålet fortsatte Örebro att trycka på för en kvittering och med två minuter kvar av perioden var Sakari Manninen en hårsmån från att hitta rätt. Oturligt nog smet dock finländarens rappa handledsskott någon ynka decimeter utanför Reideborns vänstra stolpe.

Precis som i inledningen på den andra perioden var det Örebro som kom att starta även den tredje bäst. Knappt sju minuter in i perioden lyckades Joakim Andersson vinna en tekning i offensiv zon och få pucken vidare till Jeremy Williams. Williams snirklade sig i sin tur framåt mot mål innan han hittade tillbaka till Jocke som med en stor portion vilja lyckades trycka in pucken i mål.

Djurgården tog efter Örebros kvitteringsmål tag i taktpinnen och var i slutskedet av den tredje perioden nära att avgöra genom René Bourque. Kanadensaren fick två chanser från nära håll med Axel Brage kom ut stort och lyckades avstyra båda gångerna.

Matchen fick istället avgöras i förlängning där gästernas Patrik Lundh efter drygt två minuter stod för en fin soloprestation och sköt extrapoängen till Djurgården.