• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Svag tredjeperiod sänkte Örebro

24 februari 2018 20:07
Efter match

Trots mål från debutanterna Nick Ebert och Ari Gröndahl samt riktigt fint spel i två perioder orkade inte Örebro stå emot Frölunda i den tredje perioden och föll till slut med 4-6.


Det var ett spelsuget Örebro som efter OS-uppehållet tog emot tabellsexan Frölunda den här lördagskvällen i Behrn Arena. Det var också Örebro och kaptenen Jere Sallinen som fick matchens första kvalificerade målchans, knappt tre minuter in i den första perioden. Finländaren blev helt fri i slottet och drog iväg ett rungande handledsskott som dessvärre smet någon ynka decimeter utanför Johan Gustafssons vänstra stolpe.

Örebro fortsatte att trycka på under upptakten av inledningsakten och 7.35 in i perioden tog Jere Sallinen tillvara på lojt försvarsspel från gästernas sida. Kaptenen Sallinen snodde i första situationen åt sig pucken av Adam Pardy innan han hittade en fristående Tom Wandell som delikat tryckte upp pucken i det bortre krysset bakom en chanslös Johan Gustafsson i Frölundamålet. Bara sekunder efter Wandells ledningsmål fick nyförvärvet Nick Ebert ett ypperligt läge att också utöka Örebros ledning men amerikanen blev i sista stund avväpnad av gästernas John Nyberg och dennes klubba.

Istället för 2-0 skulle Frölundas Carl Grundström prickskjuta in kvitteringen dryga minuten efter Örebros ledningsmål. Även detta mål föranleddes av slarv i egen zon där Örebro och Gustav Backström dröjde allt för länge med att få ut pucken innan den till slut hamnade hos Grundström som hittade luckan bakom en överspelad Axel Brage.

Det var dock Örebro och nyförvärvet Ari Gröndahl som skulle få sista ordet i den första perioden. Med knappt fyra minuter kvar av inledningsakten kom Örebro i en spelvändning där Anton Hedman lämnade över pucken till Gröndahl som hur kallt som helst väntade ut Gustafsson i bortamålet innan han sprätte upp pucken i det bortre krysset.

– Intensiv match med många chanser för båda lagen. Jag tycker att vi spelar bra och sätter hård press på dem. Självklart väldigt skönt att göra mål och få en bra start även om det är viktigare att vi vinner än att jag gör mål i slutändan, sade nyförvärvet och målskytten Ari Gröndahl efter första 20.

Den andra perioden blev betydlig mer avvaktande än den första. Åtminstone inledningsvis då tempot och intensiteten på isen var något helt annat än under de första 20 minuterna. Efter 13 minuter hettade det dock till på allvar framför Axel Brage i Örebromålet. Victor Bartley och norrmannen Mats Rosseli Olsen var inte alls överens och den förstnämnde fick till slut sätta sig på botbänken två minuter. Väl i det numerära överläget kunde gästernas Carl Grundström efter intensiv press kvittera med sitt andra mål för kvällen. Gästernas lycka blev dock kortvarig och bara 46 sekunder senare återtog Örebro ledningen och även denna gång var det ett nyförvärv som presenterade sig. Nick Ebert visade precis som Gröndahl prov på sitt fina skott när han från backposition pricksköt in 3-2 bakom Johan Gustafsson i gästernas mål.

– En bra match. Vi spelar bra och gör det svårt för dem. Det är dock viktigt att vi fortsätter på samma sätt även i tredje om vi ska lyckas vinna det här, sade målskytten Nick Ebert efter den andra perioden.

Den tredje perioden blev dock ingen rolig historia. Bara 20 sekunder in i perioden fick Christoffer Ehn ett gyllene läge att kvittera efter Örebroslarv men Axel Brage var tät och lyckades avstyra denna gång. Kvitteringen kom istället tre minuter senare när Max Friberg lyckades trycka in 3-3 från nära håll. Som om inte detta vore nog skulle gästernas Ponthus Westerholm ge göteborgarna ledningen sex minuter in i den tredje perioden. Dessutom skulle Christoffer Ehn, knappt två minuter senare, utöka gästernas ledning till 3-5 i spel med en man mindre på isen.

Örebro spelade visserligen upp sig efter den undermåliga starten på perioden och reducerade också genom Jeremy Williams med tre minuter kvar att spela. Men närmare än Anton Hedmans luriga avslut med två minuter kvar att spela kom man inte denna lördagskväll i Behrn Arena och Sebastian Stålberg kunde istället fastställa slutresultatet till 4-6 i öppen kasse med knappa minuten kvar att spela.