• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Örebro vann efter magnifik andraperiod

13 januari 2018 20:15
Efter match

Örebro fick under lördagskvällen revansch på Skellefteå efter gårdagens förlust när man 4-1-besegrade västerbottningarna inför ett kokande Behrn Arena.


I en helt jämn och betydligt roligare inledningsakt än i gårdagens sömnpiller var det Skellefteå som stod för puckinnehav men Örebro som svarade för de hetaste målchanserna. Bäst chanser i den första perioden hade Gustav Franzén och Marcus Weinstock. Tolv minuter in i matchen snodde Franzén påpassligt åt sig pucken i boxplay och störtade fram mot mål. Dessvärre tog Franzéns krut i benen slut på vägen mot mål efter ett långt byte i defensiv zon och avslutet blev inte bättre än att Joni Ortio förhållandevis enkelt lyckades avstyra.

Marcus Weinstock å andra sidan fick till ett riktigt vasst handledsskott men även denna gång var Ortio i vägen. Det ska dock sägas att finländaren hade en hel del tur då pucken träffade längst ut på axeln och mycket väl kunde hamnat i nätet istället.

– Vi har lite problem första tio och tar för mycket utvisningar men de sista tio tycker jag att vi tar över matchen och skapar också en hel del farliga chanser. Det gäller bara att fortsätta matchen på samma sätt som vi avslutade den första perioden för då är vi riktigt bra, sade Marcus Weinstock efter den första perioden.

Örebro började enligt Marcus Weinstocks inrådan den andra perioden som man avslutade den första. Ettriga hemmaspelare var som en svärm bålgetingar redan från nedsläpp och knappt tre minuter in i perioden hittade Johan Wiklander kapten Ekbom några meter in i offensiv zon. Ekbom tog i sin tur emot pucken och tog två bestämda skär mot mål innan han tittade upp och delikat pricksköt in pucken bakom Ortio. Även Kalle Olssons föredömliga arbete framför mål förtjänar ett omnämnande. Olsson fläkte nämligen ut sin lurviga, 183 centimeters, kropp på ett sådant sätt att Ortio knappt kunde se någonting.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte Örebro att sätta hård press på ett desorienterat bortaförsvar och tre minuter senare skulle det återigen ringa bakom Ortio i bortakassen. Efter ett riktigt dåligt byte från gästernas sida och dessutom en back som kort därefter föll omkull i egen zon blev Örebro tre mot en. Wandell som var puckförande i samband med den minst sagt dråpliga situationen kunde knappt tro sina ögon när han helt ostört kunde vandra in i offensiv zon och helt sonika frispela Sakari Manninen. Manninen visade i sin tur ingen som helst pardon när han hängde pucken i krysset bakom en näst intill uppgiven Joni Ortio.

Den andra perioden var som sagt formidabel från Örebros sida och tolv minuter in i period kom också 3-0. Manninen, med ögon i nacken, hittade en framstörtande Daniel Viksten som iskallt satte pucken mellan benen på Ortio.

I slutskedet av perioden fick Örebro dessutom chansen i powerplay två gånger om men trots fina chanser för både Manninen och Daine Todd blev det inte några fler mål i den andra perioden.

– Väldigt skönt att få sätta dit pucken. Vi gör en riktigt bra period där vi får ner pucken djupt och därför också kan sätta deras backar under hård press. Det är egentligen bara att fortsätta på samma sätt i tredje så vinner vi det här, sade Daniel Viksten efter två spelade perioder.

Gästerna från Västerbotten spelade visserligen upp sig i den tredje perioden och reducerade genom Jonathan Pudas med drygt åtta minuter kvar av matchen. Men närmare än så kom inte tabellåttan den här lördagskvällen i Behrn Arena utan Johan Wiklander kunde istället fastställa slutresultat till 4-1 med knappa minuten kvar att spela.