• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro föll i Västerbotten

12 januari 2018 21:14
Efter match

I en match som präglades av mycket kamp och utvisningar drog hemmalaget, Skellefteå, till slut det längsta strået och vann med 2-0. Örebro får istället inrikta sig på revansch i morgon när lagen återigen möts.


Det var en tämligen chansfattig inledning på kvällens match i Skellefteå Kraft Arena där den första perioden i mångt och mycket kom att handla om utvisningar. Inte mindre än tio tvåminutare, jämnt fördelade mellan lagen, delades ut under matchens första tjugo minuter och i ärlighetens namn var det inte mycket till spel från något utav lagen.

Ett mål skulle vi dock få se innan den första perioden var till ända. Hemmalagets Adam Pettersson kunde i spel fyra mot fyra ta tillvara på ett tämligen märkligt Örebrobyte och fint assisterad av Filip Berglund direktskjuta in ledningsmålet för västerbottningarna.

Örebros bästa chanser i inledningsakten hade Libor Hudacek och Victor Bartley, men Gustaf Lindvall i hemmakassen agerade förtroendeingivande och lyckades avstyra.

– En ganska bra förstaperiod från vår sida men alldeles för mycket utvisningar. Vi har lite otur på målet där vi missar ganska ordentligt i samband med ett byte, men vi får försöka att vända på det här i andra och tredje perioden och hålla oss ifrån utvisningsbåset, sade Christopher Mastomäki efter den första perioden.

Mellanakten kom i mångt och mycket att handla om hemmalaget och Oscar Möller. Det var nämligen Skellefteås stjärnforward som efter drygt halva den andra perioden sånär kunde utöka hemmalagets ledning. En överspelad Eero Kilpeläinen hade dock änglavakt denna gång och pucken träffade i underkanten av ribban.

Målet skulle istället komma dryga minuten senare efter att radarpartnern Joakim Lindström hittat just Oscar Möller i backposition. Med massvis av tid och oceaner av yta hade Stockholmssonen inga som helst problem att ställa in siktet och prickskjuta in 2-0.

– Jag tycker att vi har bra energi men Skellefteå är ett skickligt lag och utnyttjar våra misstag. Vi måste dock försöka skjuta lite mer och bli lite hetare på returerna framför kassen, sade kapten Ekbom efter två spelade perioder.

Örebro fick sju minuter in i den tredje perioden en fin chans att komma in i matchen efter att hemmalagets Emil Djuse åkt ut två minuter för en kneeing. Spelet i numerärt överläge lämnade dock mycket i övrigt att önska och hemmalagets Pontus Petterström fick istället den bästa chansen. Eero var dock med på noterna och lyckades avstyra och hålla Örebro kvar i matchen.

Med sex minuter kvar av matchen träffade Victor Bartley, med ett rungande skott, kryssribban men närmare än så kom inte Örebro den här fredagskvällen i Skellefteå utan hemmalaget kunde istället ta sin första seger efter fyra förluster.