• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Örebro tog poäng mot tabelltvåan

4 januari 2018 21:16
Efter match

I en jämn match som i ärlighetens namn kunde slutat lite hur som helst drog gästerna från Stockholm till slut det längsta strået och vann efter förlängning.


Inför kvällens match hade mycket av snacket kring Örebro Hockey på förhand handlat om att sluta ta onödiga utvisningar. Det skulle dock visa sig vara betydligt lättare sagt än gjort och redan efter två och en halv minut befann sig både Christopher Mastomäki och Gustav Backström på botbänken. Gästerna från Stockholm behövde i sin tur inte mer än 28 sekunder på sig i spel fem mot tre innan skarpskytten Linus Hultström hittat rätt från backposition.

Örebro reste sig dock efter den chockartade starten på matchen och satte omgående Djurgården under hård press. Både Jocke Andersson och Victor Bartley hade fina chanser innan Johan Wiklander påpassligt höll sig framme och visade att gammal är äldst. Klassavslut från Wiklanders sida där han bröt sig in från kanten och hittade luckan till vänster om Eriksson i bortakassen.

Men det var det där med utvisningar och innan den första perioden var till ända skulle Örebro ytterligare en gång få spela tre mot fem. Detta efter att Lukas Pilö åkt ut för en holding och Örebro i samma veva dessutom varit sex spelare på isen. Tack vara förtjänstfullt slit och uppoffrande spel från framförallt Kalle Olsson klarade dock Örebro av de två minuterna och kunde gå till pausvila i ställningen 1-1.

– Vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar. Den sista när vi är för många man på isen är rent av katastrofal från vår sida. Det positiva är i alla fall att vi reder ut situationen. När vi väl håller oss på isen tycker jag att vi får rätt bra tryck mot Djurgården, sade målskytten Johan Wiklander efter den första perioden.

Örebro hade dock lärt sig läxan till den andra perioden och klarade där sig helt från utvisningar. Istället var det gästernas William Lagesson som efter knappt tio minuters spel av mittperioden inte hängde med i egen zon. Väl i spelet med en man mer på isen var Örebro kliniskt och Jocke Andersson kunde retfullt enkelt raka in pucken i tom bur efter mycket fint förarbete signerat bröderna Spink.

Känslan var annars att Örebro hade förhållandevis bra kontroll på händelserna i den andra perioden. Ett tight och disciplinerat försvarsspel gav inte alls Djurgården samma tid och yta som i inledningsakten. Därför kändes det inte heller helt rättvist när Niclas Bergfors, med drygt tre minuter kvar av mittakten, kunde styra in David Bernhardts skott från nära håll.

– Skönt att få utdelning i powerplay. Vi har spelat bättre där på slutet och nu också fått utdelning de senaste två matcherna. Vi spelar bra men kan bli ännu snabbare med att sätta press på Djurgården. De får lite för mycket tid just nu, sade Jocke Andersson efter två spelade perioder.

Den tredje perioden blev betydligt mer avvaktande än de tidigare två. 2-2-skytten Niclas Bergfors hade visserligen en farlig dubbelchans i upptakten men Eero Kilpeläinen var tätt längs med isen och kunde parera.

Tredje periodens i särklass bästa chans fick Jere Sallinen när han med tre minuter kvar av perioden kom helt fri med Eriksson i bortamålet. Sallinen sökte krysset men Eriksson var bra med och kunde mota bort pucken med hjälp av plockhandsken. Strax efter fick även Tylor Spink en chans men kanadensarens skott gick någon ynka decimeter utanför stolpen och matchen fick istället avgöras i förlängning.

I förlängningen kunde sedan René Bourque skjuta extrapoängen till Stockholmarna. Detta efter att Örebro missat i samband med ett byte och kanadensaren varit klinisk i avslutet.