• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro krigade till sig poäng i årets sista match

30 december 2017 20:20
Efter match

Örebro stod under lördagskvällen för en riktig kämpainsats när man tre gånger kom tillbaka från underläge och till slut fick med sig en poäng från Gavlerinken.


Örebro fick absolut sämsta tänkbara start på kvällens match i Gavlerinken när hemmalagets Kevin Clark redan efter 17 sekunder hittade rätt. Den småväxte amerikanen blev fint assisterad av tidigare Örebrobekantingen Ryan Gunderson och rundade iskallt Eero för att i nästa sekvens enkelt lägga in pucken i öppen kasse.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte gästrikarna att trycka på och fick kort därefter chansen i powerplay efter att Tyson Spink tvivelaktigt fått sätta sig på botbänken. Clark fick i det efterföljande powerplay-spelet en ypperlig chans att göra sitt andra för kvällen men Eero var tät längs med isen och lyckades avstyra.

Efter en minst sagt beskedlig start på matchen spelade dock Örebro upp sig betänkligt under den andra delen av inledningsakten och med drygt fem minuter kvar kunde Tylor Spink kvittera. Ett smått turligt mål där pucken fick en minst sagt märklig bana och helt ställde David Rautio i hemmakassen.

– Vi gör en bra period. De kommer ut hårt från start men vi lyckas rida ut stormen och tar över matchbilden. Vi behöver fortsätta på samma sätt som i slutskedet av perioden och inte ge dem tid att tänka, sade målskytten Tylor Spink efter första 20.

I upptakten av mittakten var Örebro sånär att lyckas med samma bedrift som den Brynäs gjorde i inledningen på första, det vill säga näta efter bara några sekunders spel. Jocke Andersson fick efter pucktapp från hemmalaget en jättechans när han kom fri från kanten. Rautio var dock bra med och lyckades ta tillvara på skottet från Andersson men inte bättre än att returen gick rakt ut till Libor Hudacek. Hudacek tog sedan i för kung och fosterland men Rautio stod i vägen även denna gång.

Örebro var bra i inledningen på andra och till följd av två utvisningar på hemmalagets Aaron Palushaj kunde man sätta ordentlig press på hemmalaget. Så väl Marcus Weinstock, Tom Wandell som Daniel Viksten hade ypperliga chanser att ge Örebro ledningen i powerplay, men antingen svek avsluten eller så var Rautio fortsatt i vägen.

Efter ungefär halva mittperioden tappade Örebro spelövertaget och hemmalaget kunde istället ta över taktpinnen. Med knappt två minuter kvar av perioden åkte Kalle Olsson ut två minuter för en hooking och väl i det efterföljande numerära överläget behövde hemmalaget inte mer än 19 sekunder innan Aaron Palushaj serverade Kevin Clark framför mål. Clark behövde i sin tur inte göra mycket mer än att stöta in pucken bakom en överspelad Eero Kilpeläinen.

– Vi gör överlag en bra match och många saker rätt. Vi spelar betydligt bättre i försvarszon under den andra perioden men måste se till att visa lite mer kyla framför mål, sade Jocke Andersson efter två spelade perioder.

Precis som i inledning av andra började Örebro även den tredje perioden på ett förtroendeingivande sätt och efter 8.16 kunde inlånade Viktor Amnér, från backposition, kruta in sitt första mål i Örebrotröjan. Glädjen blev dock kortvarig då Kevin Clark bara 25 sekunder senare hittade rätt för tredje gången i matchen. Ett klassavslut från amerikanen som med ett knallhårt skott hittade krysset bakom Eero.

Ett tappert kämpande Örebro hade dock inte gett upp och skulle några minuter senare kvittera ytterligare en gång. Gustav Backström drog iväg ett skott från backposition som via en styrning på Christopher Mastomäkis ben letade vidare sig till Johan Wiklander som från nära håll kunde trycka in sitt första mål för den här säsongen.

Örebro fick med fem minuter kvar av den tredje perioden dessutom en utomordentlig chans att ta hem samtliga tre poäng efter att hemmalagets Elias Fälth åkt ut två minuter för en interference. Marcus Weinstock var också sånär att hitta rätt med ett rungande handledsskott, men oturligt nog var kryssribban i vägen för poängmaskinen och matchen fick istället avgöras i förlängning.

I förlängningen kunde Aaron Palushaj skjuta extrapoängen till hemmalaget efter att han förvaltat ett friläge på bästa sätt.