• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Örebro föll mot Frölunda

28 december 2017 21:22
Efter match

Trots en fin insats och övertag i skottstatistiken var det gästerna från Göteborg som till slut drog det längsta strået den här decemberkvällen i Behrn Arena och vann med 2-3.


Det var gästerna från Göteborg som började torsdagens tillställning i Behrn Arena bäst. Redan efter knappa minutens spel hade Simon Hjalmarsson hunnit med att missa öppet mål från nära håll och kort därefter skulle gästerna få chansen med en man mer på isen efter att Daine Todd inte riktigt hunnit med i egen zon. Väl i det numerära överläget skulle Göteborgarna omgående sätta Örebro under hård press och Victor Olofsson träffade stolpen innan Joel Lundqvist från nära håll till slut kunde peta in pucken bakom en överspelad Eero Kilpeläinen.

Örebro, som i inledningen av matchen hade svårt att hitta rätt, skulle dock kvittera några minuter senare genom Marcus Weinstock. I ett flygande anfall kom Weinstock ensam mot två Frölundabackar och drog till med ett rappt handledsskott. Ett skott som inte på något sätt såg otagbart ut men trots detta letade in sig i krysset bakom Johan Mattsson i bortamålet.

Efter kvitteringsmålet skulle Örebro ta över taktpinnen och spelade långa stunder riktigt bra hockey under inledningsakten. Med sex minuter kvar av perioden åkte gästernas Sebastian Stålberg ut två minuter för en boarding och i det efterföljande numerära överläget bjöd Örebro på ett riktigt klapp-klapp-spel. Tyson Spink hittade brodern Tylor som i sin tur hittade Marcus Weinstock fri framför mål. Weinstock gjorde inga som helst misstag utan kunde enkelt trycka in sitt andra mål för matchen.

I slutskedet av perioden fick gästernas Mats Rosseli Olsen en ypperlig chans att kvittera men Eero Kilpeläinen stod för en jätteräddning och perioden slutade 2-1.

– Det flyter på rätt bra nu till skillnad mot i november. Skönt att få sätta dit två mål och jag tycker dessutom att vi spelar riktigt bra hockey. Vi har fått ordning på spelet i powerplay och är lite kyligare än tidigare, sade Marcus Weinstock efter den första perioden.

Till skillnad mot den första perioden började Örebro den andra betydligt bättre. Tylor Spink fick även ett fint läge att utöka Örebros ledning, givetvis framspelad av brorsan Tyson. Tylors styrning från nära håll passerade dock stolpen till höger om Mattsson med någon ynka decimeter.

Förutom Spinkarnas inledande chanser skapades dock inte speciellt mycket åt något håll i upptakten av den andra perioden. Frölunda försökte visserligen, men Örebro stängde igen mittzon och gjorde det svårt. Det kändes därför varken logiskt eller rättvist när den tidigare Örebrospelaren Joel Mustonen, 12.52, in i mittakten kvitterade med ett skott som oturligt nog tog på ett Örebroben och helt ställde Eero i målet.

Tyson Spink fick kort därefter en jättechans att återigen ge Örebro ledningen när han påpassligt höll sig framme på en målvaktsretur. Oturligt nog fick Spink inte alls pucken dit han ville och sköt rakt i magen på Mattsson, istället för att pricka det halvöppna målet.

– Jag tycker vi gör det bra i dag. Lite olyckligt på deras kvittering där skottet tog på mitt ben och ställde Eero bara. Vi får försöka hitta tillbaka till spelet i den första perioden så ska nog det här gå bra, sade kapten Ekbom efter två spelade perioder.

Marcus Weinstock fick i upptakten av den tredje perioden en fin chans att göra sitt tredje mål för matchen när han kom helt fri till höger i offensiv zon. Weinstock tog några snabba skär mot målet innan han avlossade ett lurigt skott. Den här gången var dock Mattsson med på noterna och gick segrande ur duellen.

Mycket skulle annars handla om Frölunda i den tredje perioden. Gästerna spelade upp sig betänkligt i tredje och skapade en rad farliga chanser och satte långa stunder Örebroförsvaret under ordentliga bryderier. Eero Kilpeläinen visade dock att han vaknat på rätt sida i dag och stod för ett flertal kvalificerade räddningar i upptakten av tredje.

Med drygt sex minuter kvar av matchen orkade till slut inte ens Eero stå emot framstörtande indianer och Simon Hjalmarsson kunde från nära håll trä in pucken i öppen kasse. Ett snyggt mål från göteborgarna, men också en hel del tur då Lundqvist passning till Hjalmarsson egentligen var tänkt som ett skott.

Örebro och Daniel Viksten fick med bara två minuter kvar av matchen en jättechans att kvittera men Vikstens rungande handledsskott träffade stolpen bakom Mattsson.