• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro föll i Blekinge

21 december 2017 21:23
Efter match

Örebro fick inte alls spelet att stämma den här torsdagskvällen i Karlskrona och föll till slut med 3-2.


Det var hemmalaget Karlskrona som började kvällens tillställning i NKT Arena bäst och omgående satte Örebro under hård press. Inte heller blev pressen mindre efter det att Libor Hudacek, drygt fyra minuter in i matchen, dragit på sig ett matchstraff och Örebro till följd av detta fått spela med en man mindre under fem minuter. Örebro lyckades dock med vissa bekymmer reda ut situationen. Närmare kom istället hemmalaget några minuter senare efter det att Eero Kilpeläinen snavat precis framför mål. Finländaren hade dock änglavakt denna gång och Konstantin Komareks avslut träffade stolpen.

Målet skulle istället komma med dryga minuten kvar av den första perioden när Henrik Törnqvist med ett rejält skott i powerplay hittade luckan till vänster om Eero Kilpeläinen.

Ett Örebro som till synes satt kvar på bussen i första perioden skulle dock höja sig ordentligt i mittakten. Redan efter 1.38 kunde Victor Bartley från backposition trycka dit sitt första mål i Örebrotröjan och tre minuter senare skulle även Tylor Spink hitta rätt. Kanadensaren kunde efter en smått tilltrasslad situation framför mål till slut få kontroll på pucken och hittade i sin tur luckan bakom Johannes Jönsson i hemmamålet.

Stärkta av den fina inledningen på den andra perioden fortsatte Örebro att trycka på och skapade även en rad chanser att utöka ledningen. Bäst chanser hade Jere Sallinen och Tyson Spink, men den tidigare Örebrobekantingen Johannes Jönsson visade att han inte tänkte bjuda sin tidigare arbetsgivare på något i onödan.

Hemmalaget skulle dock spela upp sig något i slutskedet av den andra perioden och fick också utdelning med fyra minuter kvar. Efter ett märkligt Örebrobyte i boxplay blev 1-0-skytten Henrik Törnqvist helt fri på den bortre stolpen och kunde enkelt sätta dit pucken bakom en överspelad Eero Kilpeläinen.

– Vi är inte bra i den första perioden men spelar betydligt bättre här i andra. Fortsätter vi bara på samma sätt som i den andra perioden och åker mycket skridskor har vi en bra chans att ta tre poäng, sade Jonathan Andersson efter två spelade perioder.

Den tredje perioden började betydligt mer avvaktande än de tidigare två och det syntes att de var två lag som inte ville bjuda på något. Det kom att dröja fram till periodens elfte minut innan det på allvar hettade till framför något av målen. I en spelvändning fick hemmalagets Joachim Rohdin pucken i offensiv zon och skickade iväg ett rungande handledsskott i överliggaren bakom Eero Kilpeläinen.

Karlskrona skulle ta över allt mer ju längre den tredje perioden led och med drygt tre minuter kvar kunde Joel Kellman, från nära håll, sätta dit matchavgörande 3-2.