• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Viksten: ”Vi ska ta initiativet redan från nedsläpp”

18 december 2017 19:00

Sista hemmamatchen före jul och dessutom en ypperlig chans att ta revansch på serieledarna Växjö Lakers för förlusten senast.


Efter 3–1-förlusten i VIDA Arena den 9 december har Örebro haft ett tio dagar långt landslagsuppehåll att slicka såren och förbereda sig inför årets fem sista matcher. Eller slicka såren vore antagligen fel ord att använda i detta fall. Uppehållet har nämligen präglats av allt annat än lugn och ro för spelarna, där bland annat fystester på Örebro Universitet stått på schemat.

– Det har varit några tuffa dagar. V02-testet bygger på att man ska ta ut sig maximalt och det är givetvis otroligt jobbigt. Som tur är pågår det bara under en kortare tid och det är egentligen bara att försöka genomlida. Mina resultat sedan jag kom till klubben har varierat en hel del, bland annat på grund av skador. Nu var dock mina resultat bättre än någonsin så det känns självklart väldigt bra.

Förutom V02-tester (en form av konditionstest där syreupptagningsförmåga mäts) har Niklas Sundblad och övriga tränarstaben varit glasklara med sina förväntningar även på isträningarna.

– Vi har egentligen kört på ganska tufft hela säsongen, men det är klart att det blir lite extra intensitet vid längre uppehåll som detta. Det är egentligen bara att bita ihop och ta sig igenom. Vi har ju dessutom fått några lediga dagar efteråt för att återhämta oss.

Huruvida den senaste veckans intensiva träningspass gett resultat återstår att se. Klart är åtminstone att den senaste tidens formsvacka med sju förluster på åtta matcher bör vändas så fort som möjligt.

– Jätteviktigt att vi studsar tillbaka direkt. Det gäller någonstans att hitta tillbaka till de bitar vi gjorde bra tidigare under hösten. Vi vet att vi är ett bra lag och mycket handlar i grund och botten om självförtroende. Det går inte att backa hem och vara passivt utan det gäller istället att ta initiativet redan från nedsläpp. Vi har två viktiga matcher innan ett kortare juluppehåll och där ska vi göra allt vi kan för att ta två segrar.