• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Manninen tremålsskytt när Örebro nollade de regerande mästarna

2 december 2017 17:30
Efter match

Örebro stod under lördagskvällen för sin bästa insats den här säsongen när man 3-0-besegrade HV71 inför ett fullsatt Behrn Arena.


Det var en mycket intensiv inledning på kvällens tillställning i Behrn Arena där Tyson Spink redan efter en minuts spel sånär kunde ge Örebro ledningen. Kanadensaren var först på en förlupen puck men lyckades inte tråckla in pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas mål. Strax därefter fick Christoffer Persson en jättechans att istället ge bortalaget ledningen men Eero kom ut stort och lyckades avstyra.

Efter några riktigt intensiva minuter i upptakten av matchen mattades dock tempot av betänkligt. Örebro var dock bra i den första perioden och trots två numerära underlägen dominerade man händelserna på isen. Både Jere Sallinen och Marcus Weinstock hade riktigt fina chanser att öppna kvällens målskytte men Pettersson-Wentzel storspelade i bortamålet och den första perioden slutade mållöst.

– En helt okej period. Första fem var de lite bättre än oss men vi tar över ju längre perioden lider. Vi får försöka fortsätta på samma sätt som i slutet av perioden så ska nog det här kunna gå bra, sade Kalle Olsson efter första 20.

Precis som den första perioden började även mittakten med en jättechans för Örebro och även denna gång var det Tyson Spink som var förgrundsgestalt. Tyson Spink snirklade sig snyggt in i anfallszon innan han rundade målet och serverade en helt fristående Daniel Viksten. Viksten skulle egentligen bara till att trycka in pucken i det öppna målet, men oturligt nog hoppade pucken till och målchansen rann ut i sanden. Örebro skulle dock få utdelning bara minuten senare genom Sakari Manninen. Ett märkligt mål där Sallinen först avslutade ett flygande anfall med att skjuta i sargen från nära håll. Som tur var för finländarens skull studsade dock pucken över mål och till kedjekompisen Sakari Manninen som inte kunde göra mycket annat än att raka in pucken i öppet mål.

Örebro var kort efter ledningsmålet nära att utöka ledningen i powerplay, men Daniel Vikstens rungande handledsskott träffade virket bakom en skymd Pettersson-Wentzel. Den andra perioden tillhörde dock fullkomligt Örebro och med drygt två minuter kvar av perioden kunde Sakari Manninen från nära håll göra sitt andra mål för matchen. Ett riktigt fint avslut från Manninen där han höll sig på rätt plats vid rätt tillfälle och iskallt lyfte in en backhand utom räckhåll för Pettersson-Wentzel.

– Vi gör en riktigt bra period och lyckas jobba ner dem ordentligt. I den andra perioden tycker jag att vi visar på samma intensitet och skridskoåkning som vi hade tidigare under hösten, sade Glenn Gustafsson efter två spelade perioder.

Om den andra perioden var bra spelmässigt skulle den tredje bli ännu bättre. Ett synnerligen disciplinerat Örebro gav aldrig gästerna en chans att komma in i den här matchen och långa stunder var det faktiskt spel mot ett mål. Efter drygt halva den tredje perioden höll sig Manninen påpassligt framme och snodde åt sig pucken på offensiv blå. Manninen lämnade i sin tur över pucken till Sallinen som delikat spelade tillbaka till Manninen som retfullt enkelt kunde stöta in sitt tredje mål i matchen.

Örebro hade i slutskedet av matchen chanser för att göra både ett, två och tre mål till, men några fler mål blev det inte den här kvällen i Behrn Arena.