• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro föll på Hovet

30 november 2017 21:15
Efter match

Det vill sig inte för Örebro Hockey för tillfället. Trots ledning med 0-1 och en rad farliga målchanser blev det inte fler mål framåt och Djurgården kunde till slut ta hem samtliga tre poäng.


Det var en synnerligen lugn och beskedlig inledning på kvällens tillställning på Hovet, där inget av lagen under de inledande fem minuterna mäktade med ett enda skott på mål. När det första skottet väl kom, knappt sex minuter in i matchen, skulle det dock bli riktigt farligt. Faktum är att det till och med blev så pass farligt att pucken gick in i mål. Victor Bartley hittade en fristående Tyson Spink som bjöd på en halv piruett innan han iskallt lyfte in en backhand bakom Joacim Eriksson i hemmamålet.

Drygt två minuter senare fick Niclas Bergfors en ypperlig chans att kvittera efter klapp-klapp-spel från hemmalaget. En helt fristående Bergfors träffade dock inte pucken bättre än att den med någon decimeters marginal passerade Kilpeläinens vänstra stolpe.

Hemmalagets kvittering skulle istället komma några minuter senare när Rene Bourque avslutade en snabb spelvändning med att sätta pucken mellan benen på Eero. Kanadensaren skulle dessutom få sista ordet när han med tolv sekunder kvar av inledningsakten lite turlig fick pucken vid skridskorna. Bourque vispade i sin tur till pucken som letade sig förbi Kilpeläinen.

– Även om det var en avvaktande inledning på matchen så tycker jag att vi har ganska bra koll på händelserna under början av matchen. Vi får också ett mål att gå på, men tappar konceptet efter deras kvittering. Vi behöver bli lite mer rejäla i spelet i egen zon och åka mer skridskor, sade målskytten Tyson Spink efter första 20.

Inledningen på den andra perioden blev i mångt och mycket en karbonkopia på den första, med undantag för att inga mål föll i början på andra. Efter tio minuters sömnpiller lyckades dock Örebro skapa mittperiodens första kvalificerade målchans. Ett frenetiskt kämpande Tylor Spink lyckades påpassligt sno åt sig pucken i offensiv zon innan han hittade brorsan Tyson framför mål. Precis som vid 0-1-målet försökte Tyson Spink återigen med ett backhandavslut, men den här gången var Eriksson i hemmamålet med på noterna och lyckades parera.

Visserligen hade både Kalle Olsson och hemmalagets Tom Nilsson halvchanser i slutskedet av mittperioden, men känslan var ändå att 0-0 i perioden speglade händelserna väl.

– Vi är bra med i matchen och skapar några halvchanser. Det är mycket kämpa och slit därute och kanske inte jättemånga målchanser åt något håll. För vår del gäller det att vara effektiva och ta tillvara på de chanser vi får, sade Marcus Weinstock efter två spelade perioder.

Marcus Weinstock fick efter nio minuter av den tredje perioden ett jätteläge att kvittera efter att Libor Hudacek delikat hittat assistkungen på den bortre stolpen. Det här var dock varken Örebro eller Marcus Weinstocks dag och avslutet från 33-åringen smet strax förbi Joacim Erikssons högra stolpe. Minuten senare kunde istället Andreas Enqvist sno åt sig pucken efter en tilltrasslad situation och sätta dit 3-1 till hemmalaget.

Örebro gjorde förvisso en sista kraftansträngning i slutskedet av matchen, men närmare än Daniel Vikstens stolpträff med fem minuter kvar kom man inte den här torsdagskvällen i Stockholm.