• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Uddamålsförlust mot Brynäs

25 november 2017 21:00
Efter match

Marginalerna var inte på Örebros sida den här lördagskvällen i Behrn Arena och trots en imponerande upphämtning i den andra perioden och övertag i skottstatiken var det till slut gästerna som drog det längsta strået och vann med 2-3.


Det var en intensiv och smågrinig inledning på kvällens match i Behrn Arena när tabelltolvan Brynäs var på besök. Örebro fick redan efter dryga minutens spel chansen med en man mer på isen efter att gästernas Lucas Carlsson åkt ut två minuter för en puck-out. Örebro skapade i det efterföljande numerära överläget ett bastant tryck mot David Rautio i bortamålet och kunde sånär även ta ledningen genom Jere Sallinen. Finländaren blev mer eller mindre fri framför mål men avslutet gick någon ynka decimeter utanför Rautios vänstra kryss.

Ett till synes sömndrucket Brynäs skulle dock äta sig in i matchen ju längre perioden led. Linus Öhlund och Aaron Palushaj hade båda två farliga avslut men Eero var bra med och kunde avstyra.

Den första perioden såg länge ut att bli mållös, men med dryga minuten kvar missförstod Arvid Aronsson och Eero Kilpeläinen varandras intentioner bakom mål. Gästernas Marcus Westfält var i sin tur inte sen med att utnyttja misstaget och norpade åt sig pucken för att i nästa sekvens skicka den vidare till Samuel Asklöf som retfullt enkelt kunde lägga in den i det öppna målet.

– Vi gör det bra första tio men de tar över ju länge perioden lider. Vi behöver bli mer rejäla i passningsspelet och inte tappa pucken i egen zon, sade Marcus Weinstock efter första 20.

Precis som i inledning på den första perioden fick Örebro en ypperlig chans att göra mål även i upptakten på andra. Marcus Weinstock snodde påpassligt åt sig pucken av framstörtande Brynäsare och serverade Daniel Viksten ett friläge. Viksten väntade i sin tur iskallt ner David Rautio, men fick inte till avslutet som istället smet över ribban.

Örebro var riktigt bra i inledningen av andra och hade redan efter fem minuter avlossat inte mindre än nio skott mot Brynäsmålet. Några av dessa skott var dessutom riktigt kvalificerade målchanser men Rautio fortsatte att storspela i gästernas mål. Men hockey är sällan logiskt och istället för en kvittering kunde Johan Alcén utöka gästernas ledning till 0-2, drygt åtta minuter in i mittperioden. Alcén blev fint assisterad av Brynäskaptenen Jacob Blomqvist och tryckte från nära håll in pucken bakom en chanslös Eero Kilpeläinen.

Örebro skulle dock få en biljett in i den här matchen när Tyson Spink, med drygt sex minuter kvar av mittperioden, mycket fint pricksköt in pucken. Stor del av målet bör även tillskrivas Libor Hudacek som iskallt höll i pucken och i perfekt läge sedan släppte den vidare till en fristående Tyson Spink.

Stärkta av reduceringsmålet fortsätta Örebro att trycka på mot ett allt mer tröttkört Brynäs och med drygt tre minuter kvar av den andra perioden tryckte Glenn Gustafsson in kvitteringen. Ett klassiskt Glenn-mål om man får kalla det så, där ynglingen visade prov på råstyrka där han likt en stridsvagn tryckte sig in framför mål och skyfflade in kvitteringspucken.

– Vi byter en del chanser med varandra men i slutskedet av perioden tycker jag att det är vi som tar över och skapar mest. Självklart otroligt skönt att få utdelning med, sade Kalle Olsson efter den andra perioden.

Den tredje perioden blev betydligt mer avvaktande från de båda lagen och det syntes att det var viktiga poäng som stod på spel i kvällens tillställning. Trots att Örebro var det något mer spelförande laget och skapade fler målchanser var det gästerna som skulle dra det längsta strået. Med fem minuter kvar av matchen skulle Juuso Ikonen vinna en närkamp med Todd och få fri gata till vänster. Ikonen transporterade i sin tur pucken fram till mål innan han med några meter kvar drog iväg ett handledsskott som via Kilpeläinens plockhandske letade sig in i krysset.

Örebro tog i slutskedet av matchen ut målvakten, men hade svårt att få till någon anstormning mot ett disciplinerat och uppoffrande Brynäs som till slut kunde reda ut situation och ta hem segern.