• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Örebro föll i målkalas

23 november 2017 21:25
Efter match

Örebro fick inte alls försvarsspelet att stämma den här torsdagskvällen i Behrn Arena och föll till slut med 4-6 mot tabelltvåan Färjestad.


Det var en minst sagt intensiv och händelserik inledning på kvällens tillställning i Behrn Arena, där Örebro redan efter två minuter skapat två ypperliga målchanser att öppna kvällens målskytte. Den första målchansen fick Sakari Manninen efter att han först norpat pucken av en Färjestadsback innan han i nästa sekvens sånär kunde tråckla in pucken vid den första stolpen. Målchans nummer två var än bättre och frågan är om inte Tylor Spink borde satt dit pucken. Efter en fin framspelning signerad brorsan Tyson blev Tylor helt fri framför mål men avslutet gick dessvärre någon ynka decimeter utanför Haugens vänstra stolpe. Istället var det gästerna från Karlstad som minuten senare skulle ta ledningen genom Michael Lindqvist. Lindqvist höll sig påpassligt framme på en retur från Brage och kunde inte göra mycket annat än att raka in pucken i det vidöppna målet.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte gästerna att trycka på och knappt tretton minuter in i inledningsakten utökade Christoffer Törngren gästernas ledning. Törngren blev efter ett flygande anfall mycket fint assisterad av Oskar Steen. Örebro skulle dock få en biljett in i matchen när Linus Persson minuten senare åkte ut två minuter för en tripping. Efter ett intensivt tryck med en man mer på isen hittade till slut Joakim Andersson en fristående Glenn Gustafsson framför mål. Gustafsson var i sin tur klinisk när han avslutade utom räckhåll för Haugen.

– Vi är inte riktigt med i början av matchen och Färjestad gör det väldigt svårt för oss. Vi äter oss dock in i matchen ju längre perioden lider och får försöka fortsätta på samma sätt som efter vårt reduceringsmål, sade Gustaf Franzén efter den första perioden.

I och med att Linus Arnesson åkte ut med två sekunder kvar att spela av den första perioden fick de grönvitklädda börja den andra perioden med en man mer på isen. Väl i det numerära överläget behövde man inte mer än drygt 40 sekunder innan Michael Lindqvist efter klapp-klapp-spel kunde trycka in 1-3 bakom en överspelad Axel Brage. Örebro var inte alls på tårna i inledningen av mittakten och 3.40 in i densamma kunde Johan Ryno helt utan markering styra in Mikael Wikstrands skott från backposition.

Trots att Örebro inte alls fick spelet att stämma i den andra perioden lyckades man reducera genom Kalle Olsson i numerärt underläge. Ett riktigt viljemål från Kalle som direkt efter tekning var stark framför mål och styrde in Hellströms skott från blålinjen.

Det var dock gästerna och Michael Lindqvist som skulle få sista ordet i mittakten. Örebro tappade helt markering på Lindqvist som blev helt fri från blålinjen och inte gjorde några som helst misstag när han satte pucken utom räckhåll för Eero.

– Vi ger dem alldeles för stora ytor. Vi måste se till att störa dem tidigare i uppspelsfasen så att de inte kan spela genom mittzon lika enkelt, sade Daniel Viksten efter två spelade perioder.

Ytorna blev dock inte mindre för Färjestad och 3.32 in i den tredje perioden kunde Rasmus Asplund enkelt raka in 2-6 efter ett fint förarbete signerat Dick Axelsson.

Örebro stod visserligen för en ordentlig uppryckning i den tredje perioden och lyckades också reducera två gånger om genom Jocke Andersson och Tylor Spink, men närmare än så kom man inte den här mörka novemberkvällen.