• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Örebro nollade Rögle och tog andra raka segern

16 november 2017 21:25
Efter match

Efter en trög start på matchen lade Örebro in en extra växel och tog till slut en mycket komfortabel 2-0-seger. Segern innebar dessutom att Örebro bröt en sju matcher lång förlustsvit mot skåningarna.


Det var en minst sagt trevande start på kvällens match i Behrn Arena där gästerna från Ängelholm var det något hetare av lagen inledningsvis. Det var också gästernas Bryan Lerg som fick matchens första målchans. Eero Kilpeläinen var dock följsam längs med isen och lyckades avstyra amerikanens avslut vid den första stolpen.

Örebro spelade dock upp sig ju längre perioden led och var efter elva minuter en hårsmån från att ta ledningen genom Tom Wandell. Wandell snurrade galant upp en Rögleback på läktaren innan han drog iväg ett rappt handledsskott. Emil Kruse i gästernas mål stod dock för en jätteräddning och fick upp plockhandsken i sista stund.

Både Victor Bartley och Libor Hudacek hade i slutskedet av inledningsakten fina chanser att ge Örebro ledningen men Kruse var fortsatt tät och perioden förblev mållös.

– Vi gör det helt okej och skapar en del chanser ju längre perioden lider. Vi har dock några onödiga pucktapp som vi får försöka att bli kvitt i den andra och tredje perioden, sade Jonathan Andersson efter den första perioden.

Om Örebro inledde den första perioden beskedligt var man betydligt hetare i inledningen av den andra. Libor Hudacek och Marcus Weinstock hade båda fina chanser innan matchuret ens tickat upp till minuten, men Kruse fortsatte att storspela.

Örebro skulle dock få utdelning för allt slit man lade ner i upptakten av mittakten. Efter ganska precis halva matchen fick Örebro chansen i powerplay sedan Alexander Younan fällt Sakari Manninen i ett halvt friläge. Väl i spelet med en man mer på isen behövde Örebro dryga minuten innan Libor Hudacek hittade en fristående Tom Wandell i slottet. Wandell var i sin tur klinisk när han hängde pucken högt bakom en chanslös Emil Kruse.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte Örebro att sätta skåningarna under hård press och bara minuten efter ledningsmålet fick Glenn Gustafsson en ypperlig chans att utöka Örebros ledning. Oturligt nog hoppade pucken till precis när Glenn bara skulle till att vispa in den i öppen kasse och 1-0 stod sig perioden ut.

– Väldigt skönt att få sätta dit pucken. En riktigt fin passning av Libor där jag inte behövde göra så mycket mer än att sätta dit bladet. Vi måste värdera situationerna lite bättre i tredje och sluta ge bort pucken i fel lägen, sade målskytten Tom Wandell efter två spelade perioder.

Örebro fick en riktig drömöppning på den tredje perioden när Daniel Viksten efter knappt två minuter kunde utöka Örebros ledning efter en spelvändning. Ett klassiskt Viksten-mål där han med knivskarp precision hittade luckan över axeln på Axel Kruse.

Trots att det fanns massvis av tid kvar efter Daniel Vikstens 2-0-mål orkade inte gästerna från Ängelholm med någon forcering. Örebro var numret för stort i den tredje perioden och det var i ärlighetens namn närmare både 3 och 4-0 än vad gästerna var en reducering. Bäst chanser att utöka Örebros ledning hade Daniel Viksten men Axel Kruse höll siffrorna nere och matchen slutade 2-0.