• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgården vann andra raka - nollan av Reideborn

25 februari 2017 18:26
#DIFORE

Fortsatta svårigheter att göra mål, men mot Örebro räckte två mål framåt för att ta hem tre poäng. Dominansen var stundtals kraftfull när Djurgården tog sin andra raka seger.


Djurgården kom ut starkt redan från start och vaskade fram en hel del chanser under första perioden. Hemmalaget vann skotten med förkrossande 16-2, men längst bak i Örebro stod Julius Hudacek. Han hade inför matchen redan hållit nollan två gånger mot Djurgården och gav stockholmarna nya bryderier, speciellt när Matt Anderson avslutade i powerplay i slutet.

– Det studsar inte riktigt vår väg. Men vi spelar bra i det stora hela när vi får ner pucken, sa Djurgårdens Emil Johansson till C More i periodpausen.

I andra perioden hade Djurgården fortsatt mest puck och tog ledningen genom ett välpacerat dragskott av Markus Ljungh.

Men Örebro fick mer att säga till om chansmässigt, framförallt genom nyförvärvet Lucas Lessio som såg snabb och stark ut.

– Vi gjorde en bättre förstaperiod och behöver hitta tillbaka till det, gå hårdare mot deras backar så de börjar skvätta lite puckar och vi kan vända i mittzon, sammanfattade Markus Ljungh andra perioden i C More.

Johanssons projektil avgjorde

I tredje perioden pumpade Djurgården på igen. Julius Hudacek svarade för några nya svettiga räddningar men fick till slut ge sig för Emil Johanssons skott efter 7:15. Hemmalaget kunde sedan relativt behagligt bevaka ledningen och sina tre poäng.

– Otroligt skönt, vi krigade som att det var den viktigaste matchen på året. Vi är jättenöjda med försvarsspelet idag och vi har jobbat hårt för det här, sa Djurgårdens Adam Reideborn till C More efteråt.

Kommande motståndare:

  • Djurgården-Växjö, Ons 1 mars 19:00
  • Örebro-Malmö, Ons 1 mars 19:00