• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Brage storspelade när Örebro tog viktig poäng

14 februari 2017 21:29
Matchrapport

Ett febrilt kämpande Örebro Hockey tog under tisdagskvällen en poäng mot ett formstarkt Skellefteå. Slutspelsjakten fortsätter med sexpoängsmöte med Luleå borta på torsdag.


Det var två minst sagt formstarka lag som drabbade samman den här alla hjärtans dag-kvällen i Behrn Arena, men så mycket kärlek var det inte tal om på isen. Redan i första bytet smällde det ordentligt när Alexander Hellström gav gästernas Per Lindholm en ordentlig kyss.

Matchen började annars i ett rasande tempo och det märktes tydligt att det var två spelsugna och utvilade lag efter den senaste veckans landslagsuppehåll. Örebro fick redan efter två minuter en ypperlig chans att ta ledningen efter att Skellefteå slarvat på offensiv blå. Dessvärre blev inte Johan Wiklanders passning bättre än att den hamnade i knähöjd på Fredric Andersson och Joni Ortio kunde med visst bekymmer blockera.

Skellefteå var förvisso det mer spelförande laget och sköt också fler skott i den första perioden men känslan var ändå att Örebro hade förhållandevis bra koll på Västerbottningarna. Med knappt sex minuter kvar av perioden flippade Johan Wiklander ut en puck ur egen zon som till en början inte såg mycket ut för världen. Kalle Olsson var dock med på noterna och plockade ned Wiklanders flippmacka på ett delikat sätt innan han tog några snabba skär och iskallt placerade in pucken till vänster om Ortio. Ett vackert mål från Kalle och en minst sagt smart passning av Wiklander som visade att han precis som vanligt har en räv bakom örat.

– Vi gör det bra här i första och lyckas stänga ned dem ganska bra i egen zon. Skellefteå har en hel del puck så det gäller för vår del att ligga rätt i positionerna och vända spelet snabbt när tillfälle ges, sade Johan Wiklander efter första 20.

Det var gästerna som började mittperioden bäst och efter drygt två minuter fick man en fin möjlighet att kvittera efter att Johan Wiklander åkt ut 2+2 för en highsticking. Skellefteå skapade omgående tryck i offensiv zon och behövde bara 22 sekunder på sig för att kvittera. Ett vackert mål där Joakim Lindström med en diagonal passning hittade över till en fristående Bud Holloway som var klinisk i avslutet.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte Skellefteå att sätta hög press på Örebro och skapade också några riktigt vassa chanser att ta ledningen, men Axel Brage var sprudlade av självförtroende och kunde avstyra när bland annat Joakim Lindström och Henrik Hetta var framme och hotade.

Örebro då? Inte på något sätt ofarliga framåt men hade i den andra perioden förtvivlat svårt att skapa några längre anfall mot ett mycket disciplinerat bortalag. Bäst chans eller snarare chanser hade Bobbo Petersson som drog iväg två rungande skot från backposition, oturligt nog letade sig pucken vid båda tillfällena någon ynka centimeter utanför Ortios stolpe.

– Vi spelar helt ok i fem mot fem men tar lite för mycket utvisningar här i andra för att vara helt nöjda. Vi behöver komma upp lite i tredje och skjuta fler skott om det här ska gå vägen, sade Fredric Andersson efter period två.

Precis som i den andra perioden var det Skellefteå som var det hetare och mer spelförande laget även i den tredje perioden. Gästernas skickliga back Sebastian Aho fick bara sekunder in i perioden en mycket fin chans men Axel Brage var fortsatt följsam och kunde avstyra med hjälp av höger benskydd.

Skellefteå fortsatte att trycka på i tredje och med knappt två minuter kvar var Per Lindholm otroligt nära att avgöra matchen. En riktig soloprestation från den landslagsmeriterade centern som kryssade sig igenom Örebroförsvaret innan han så när kunde lirka in pucken bakom Axel Brage.

Med 1.14 kvar av förlängningen sköt Bud Holloway sitt andra mål i matchen och därmed också extrapoängen till gästerna.