• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Målfyrverkeri när Malmö körde över Örebro

30 december 2016 21:46
#MIFÖRE

Två formsvaga lag med poängsug möttes i Malmö Arena i årets sista match. Det blev en kväll när allt fungerade för Malmö, inget fungerade för Örebro, och slutsiffrorna skrevs till odiskutabla 6-0.


Hemmalaget tog kommandot från start. Med hög fart och stark skridskoåkning fick Malmö med sig flera utvisningar som man inte var sena att utnyttja. Rhett Rakhshani kunde göra 1-0 med ett fint direktskott och det efterföljande 2-0, även det i numerärt överläge, var riktigt hockeygodis. Nils Andersson, Fredrik Storm och Konstantin Komarek klapp-klapp-spelade sig genom Örebroförsvaret och den sistnämnda kunde skicka in pucken i öppen kasse.

Forssell tvåmålsskytt

I andra perioden fortsatte Malmö spela rappt och var tillbaka till den effektivitet som de hade i inledningen av säsongen, framförallt i numerärt överläge när Frederik Storm satte 3-0 i den spelformen. Men även i spel fem mot fem trillade puckarna in och Erik Forssell blev tvåmålsskytt när han satte fyran och femman. Örebro var inte ens nära en reducering.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga, det är tungt. Vi är lite slarviga, tappar lite lätta puckar, släpper tre i boxplay och har lite lätta turnovers, sa en fåordig och märkbart irriterad Marcus Weinstock, Örebro, till C More inför slutperioden.

"Skönt med islossning"

Andreas Thuresson satte 6-0 tidigt i sista perioden och resten av matchen blev mest en transportsträcka. I och med segern hoppade Malmö, den dåliga formen i december till trots, upp till femte plats i dene jämna tabellen.

– Det är skönt att äntligen få den här islossningen vi har letat efter. Vi har haft det tufft i ett x antal matcher så det är skönt att vi får den här utdelningen nu, avslutade Malmös Andreas Thuresson i C More.