• Huvudsponsorer

Örebro Hockey-talanger prisade x 3

10 april 2017 12:46
Junior

För sjunde året i rad delar Hockeymagasinet ut HM Awards till talanger i J20 SuperElit. Örebro Hockeys Jonathan Frykholm och Glenn Gustafsson kammade tillsammans hem tre fina priser.


Jari Tolsa Trophy (Ligans mest värdefulla spelare)
Vinnare: Jonathan Frykholm

Motivering från juryn: "Frykholm visade framfötterna redan i fjol som rookie i SuperElit men fick inför årets säsongen chansen som förstamålvakt. Ett förtroende han tog vara på - med besked. Frykholm har visat upp en enorm stabilitet och självförtroende mellan stolparna och under säsongen inte bara varit Örebros starkaste pelare utan en målvakt hela ligan haft stor respekt för".

Bland tidigare vinnaren av Jari Tolsa Trophy hittar vi bland annat Örebrospelaren Kalle Jellvert som vann priset år 2015.

Henrik Lundqvist Trophy (Ligans bästa målvakt)
Vinnare: Jonathan Frykholm

Motivering från juryn: "Han vann överlägset i omröstningen bland läsarna och har under hela säsongen visat upp en imponerande jämnhet i sitt spel med en högstanivå som varit på en nästintill egen planet. Jonathan Frykholm har varit ligans mest värdefulla spelare och kan även välförtjänt stoltsera som årets målvakt efter sina insatser i Örebro".

Rickard Wallin Trophy (Spelaren med bäst ledaregenskaper)
Vinnare: Glenn Gustafsson

Juryns motivering: "Förutom en hel del poäng och fina offensiva prestationer är Glenn Gustafsson en spelare som alltid ger allt för laget och ser till att övriga gör samma sak. Gustafsson varit en nyckelpjäs för Örebro hela året, både på och utanför isen och därför en välförtjänt vinnare av Rickard Wallin Trophy"

Stort grattis säger vi på Örebro Hockey till Jonathan och Glenn!

Läs mer om HW Awards och dess vinnare här