Tre härliga poäng mot Färjestad
Publicerad: 2020-12-13
Efter match
Örebro Hockey avslutade veckan med att besegra Färjestad med 5-2 hemma i Behrn Arena.

En tuff vecka med fyra matcher på sex dagar är nu över. Örebro avsultade på bästa sätt och besegrade Färjestad med 5-2 hemma i Behrn Arena. Att Örebro matchat hårt senaste tiden märktes inte i inledningen av matchen och efter att halva matchen spelats hade man gått upp i en 3-0-ledning. Färjestad skulle dock göra match av det hela och det blev en rejäl kamp om poängen. Men hemmalaget var starkare under söndagskvällen och slutresultatet skrevs till 5-2.

Örebro fick äntligen utdelning i powerplay då Linus Öberg och Mathias Bromé hittade nätet. Jonas Arntzen vaktade målet för andra matchen i rad och stod återigen för en fin insats. Linus Öberg öste in poäng under söndagen och lämnade isen med två mål och två assist. Övriga mål gjordes av Glenn Gustafsson och Rodrigo Abols.

Klicka här för statistik från matchen.

Örebro–Färjestad 5–2 (2–0, 2–2, 1–0)
Första perioden: 1–0 (04.26) Glenn Gustafsson (Jonathan Andersson, Linus Öberg). 2–0 (07.15) Linus Öberg (Mathias Bromé, Robin Salo), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (14.45) Jesse Virtanen (Michael Lindqvist, Per Åslund), spel fem mot fyra. 4–1 (15.26) Rodrigo Abols. 4–2 (19.42) Joakim Nygård (Per Åslund, Jesse Virtanen).

Tredje perioden: 5–2 (19.08) Linus Öberg (Rodrigo Abols, Jonathan Andersson).

Nästa match spelas torsdag den 17 december då Frölunda gästar Behrn Arena.