Seger efter förlängning mot Brynäs
Publicerad: 2021-03-05
Örebro Hockey tog två poäng under fredagskvällen då Brynäs besegrades med 3-2 efter förlängning.

Örebro Hockey hade inte spelet match på sex dagar. Under fredagen gästade Brynäs Behrn Arena för veckans enda match. Det var hemmalaget som kom ut starkast i matchen och kunde också ta kommandot. Redan efter knappt tre minuters spel stänkte Robert Leino in 1-0. Leino tillsammans med Robin Kovács hade matchen igenom fin kemi och innan första periodens slut skulle det smälla igen. Robert Leino serverade elegant Robin Kovács som kunde trycka in 2-0. Resultatet stod sig också perioden ut och Örebro kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I den andra perioden höjde sig Brynäs och hade några fina chanser att få in reduceringen. Men Jhonas Enroth stod för några riktigt fina räddningar, vilket gjorde att vi inte fick se några mål i den andra perioden.

I inledningen av den tredje perioden skulle reduceringen komma för gästerna. Oula Palve hittade luckan förbi Jhonas Enroth och 2-1 var ett faktum. Örebro fick chansen i powerplay två gånger om i den tredje perioden. Trots flera bra lägen lyckades inte hemmalaget få in den så viktiga 3-1-pucken. Istället skulle Brynäs kvittera matchen i slutminuterna. Marcus Björk kastade in en puck från blå som letade sig in via Jaedon Descheneau. 2-2 efter full tid och spel tre mot tre fick avgöra matchen. Förläningen hade knappt hunnit börja innan Borna Rendulic bar in pucken i anfallszonen och kunde sätta 3-2. Två viktiga poäng för Örebro i kampen om en plats Topp 6 i tabellen.

Örebro–Brynäs 3–2 e förl. (2–0, 0–0, 0–2, 1–0)
Första perioden: 1–0 (2.56) Robert Leino (utan assist), 2–0 (11.37) Robin Kovacs (Robert Leino).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–1 (5.09) Oula Palve (Jaedon Descheneau, Shane Harper), 2–2 (16.54) Marcus Björk (Oula Palve, Shane Harper).

Förlängning: 3–2 (00.13) Borna Rendulic (Kristian Näkyvä, Rodrigo Abols).

Skott: 31–21 (8–4, 8–9, 14–8, 1–0).

Utvisningar: ÖHK 1x2. Brynäs 3x2.

Klicka här för mer statistik från matchen.