Örebro föll efter förlängning i Gävle
Publicerad: 2021-11-30
Efter match
Örebro Hockey fick med sig en poäng från Gävle under tisdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter förlängning.

Det blev en tung kväll i Gävle för Örebro. Hemmalaget var det klart bättre laget matchen igenom. Trots det var det Örebro som länge hade ledningen. Med tre sekunder kvar av den första perioden serverade Rodrigo Abols Oliver Eklind som kunde pricka in ledningen till Örebro. Resterande del av matchen var det Brynäs mot Jonas Arntzen. Örebromålvakten var briljant mellan stolparna och såg till att hålla Örebro kvar i matchen. Men när Brynös fick chansen i powerplay i den tredje perioden kunde inte ens Arntzen stå emot. Dmytro Timashov hittade luckan i krysset och 1-1 var ett faktum. Matchen till förlängning och där skulle hemmalaget kamma hem bonuspoängen. Efter att Robert Leino visats ut i två minuter kunde Greg Scott trycka in 2-1 till Brynäs i spel fyra mot tre.

En poäng för Örebro i veckans första match. En poäng som man kan tacka Jonas Arntzen för. Örebromålvakten stoppade 35 av 37 skott under tisdagskvällen. Nya tag på torsdag då Leksand gästar Behrn Arena kl 19:00.

Brynäs–Örebro 2–1 e förl (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)
Första perioden: 0–1 (19.57) Oliver Eklind (Rodrigo Abols).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 1–1 (07.11) Dmytro Timashov (Chay Genoway, Oula Palve), spel fem mot fyra.

Förlängning: 2–1 (02.42) Greg Scott (Oula Palve, Anton Rödin), spel fyra mot tre.

Skott: 37–16 (14–4, 8–4, 12–6, 3–2).

Utvisningar: BIF 1x2. ÖHK 5x2.