Seger i målrik premiär mot HV71
Publicerad: 2020-09-24
Örebro Hockey besegrade HV71 med 5-4 i SHL-premiären.

Det blev en svängig och målrik premiär i Behrn Arena under torsdagskvällen. I den för första perioden var det backarna som visade vägen för Örebros del. Gustav Backström kunde från blå sätta säsongens första mål då han såg till att Örebro gick upp i ledning. Strax därefter fick gästerna chansen i powerplay och det tog man tillvara på när Simon Önerud kvitterade till 1-1. Med tre minuter kvar av den första perioden etablerade hemmalaget hårt tryck i anfallszon och Stefan Warg kunde påpassligt styra in pucken till 2-1.

I den andra perioden kom HV71 ut starkast och redan efter sju spelade minuter hade gästerna vänt på matchen genom mål av Christian Sandberg och Lias Andersson. Men Örebro svarade snabbt och gästerna fick inte vara länge i ledning. Mathias Bromé kunde riktigt elegant servera Borna Rendulic som satte 3-3 och sitt första mål i SHL. Gästerna från Småland var dock det effektivare laget i den andra perioden och man kunde gå till pausvila med 3-4 efter mål av Linus Fröberg.

I den tredje akten blev spelet med en man mer avgörande och hemmalaget visade klass. Joonas Rask kunde efter fint spel i fem mot tre trycka dit kvitteringen till 4-4. Med sju minuter kvar av perioden fick Örebro återigen chansen i powerplay och då skulle också matchavgörandet komma. Borna Rendulic levererade sitt andra mål för kvällen och kunde sätta pucken i nät efter riktigt fint spel. Örebro höll sedan undan och inkassaerade säsongens första 3-poängare.

Örebro–HV71 5–4 (2–1, 1–3, 2–0)

Första perioden: 1–0 (07.21) Gustav Backström (Emil Larsson, Robert Leino). 1–1 (09.10) Simon Önerud (Anton Wedin), spel fem mot fyra. 2–1 (17.14) Stefan Warg (Rasmus Rissanen, Joonas Rask).

Andra perioden: 2–2 (2.22) Christian Sandberg (Jesper Kokkonen, Niklas Arell), 2–3 (7.31) Lias Andersson (Emil Andrae, Emil Johansson), 3–3 (8.12) Borna Rendulic (Mathias Bromé), 3–4 (13.09) Linus Fröberg (Eric Martinsson, Alexander Bergström).

Tredje perioden: 4–4 (09.04) Joonas Rask (Rodrigo Abols, Borna Rendulic), spel fem mot tre. 5–4 (06.02) Borna Rendulic (Rodrigo Abols, Joonas Rask), spel fem mot fyra.

Skott: 36–20 (8–7, 9–8, 19–5)

Nästa match spelas på lördag då Skellefteå väntar på bortaplan kl 18:00.