• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 September Sep
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan

Nicklas Grossmann klar för Örebro Hockey

1 december 2016 16:58
NYHET

NHL-backen Nicklas Grossmann förstärker Örebro Hockey. Efter att en stark kontakt etablerats redan före säsongen gick övergången äntligen i mål på torsdagen. 
– Jag ser det som en nystart för mig, och Örebro Hockey känns som ett naturligt val, säger den 105 kilo starke 31-åringen.


På torsdagen, bara timmarna före SHL-mötet med Leksand i Behrn Arena, blev de sista pusselbitarna lösta. Grossmann, med tolv säsonger bakom sig i Nordamerika och närmare 600 matcher i NHL, är klar för Örebro Hockey säsongen ut.

Pontus Gustafsson är general manager i Örebro Hockey och säger så här om Örebros meriterade nyförvärv.

– Det känns jättekul att Niklas väljer att komma till Örebro. Jag hoppas och tror att det är precis den typen av spelare som vi behöver. En väldigt lång meritlista med många år i NHL. Den erfarenheten känns oerhört bra att vi i Örebro Hockey får ta del av. Jag är jätteglad att vi lyckats berga det här, säger Gustafsson.

Nästa match är HV71 hemma redan på lördagen. Är Nicklas Grossmann spelklar då?

– Det finns en stor förhoppning. Det hoppas jag.

Nicklas gick skilda vägar med Calgary Flames för några veckor sedan och beslutade då att ge svensk ishockey en chans efter mer än tio år i Nordamerika.

– Det känns jättekul att allt äntligen är klart med Örebro. Jag och Pontus har haft en dialog en lång tid. Till och med före att säsongen drog igång pratades vi vid. Så det här är inget som bara kom över en natt. När det blev som det blev för mig på andra sidan pölen (avslut i Calgary) så kändes det naturligt att komma till Örebro Hockey.

Han är född i Nacka och hockeyfostrad i Södertälje SK, och har representerat Dallas, Philadelphia, Arizona och senast Calgary i NHL. Niklas Grossmann har även noterats för både VM-silver och VM-brons med Tre Kronor. Varit assisterande kapten i det svenska VM-laget och alltid burit en ledares karaktär.

– Min namnskylt har i alla år varit det defensiva jobbet. Jag är jobbig att möta, och det är det som jag står för. Jag ska även försöka bidra med mina erfarenheter både i omklädningsrummet och på isen.

Efter alla år i NHL – vad tar du med dig in i Örebro och svensk ishockey?

– Jag tror att jag är en mer utvecklad spelare nu. Jag känner att jag lärt mig mycket under alla åren som jag har varit i NHL. Det ska bli kul att komma hit och vända blad i svensk ishockey, försöka få en skjuts i karriären. Jag ska försöka att komma hit och få till en nystart och bidra med det som jag är bra på.

Sedan blir du återigen lagkompis med Tom Wandell …

– Vi har haft en go kontakt under hela mitt liv och det är en annan fantastisk pusselbit som faller på plats nu. Vi har haft kontakt under hela min karriär. Både i SSK och när vi spelade i Dallas. Det är häftigt att våra vägar korsas flera gånger i karriären.

På torsdagen träffade Nicklas Grossmann tränarteamet i Örebro Hockey och på fredagen gör han sitt första ispass med sin nya klubb.