Positivt ekonomiskt resultat
Publicerad: 2021-06-08
Nyhet
Inför stundande årsmöte 15 juni offentliggör Örebro Hockey Klubb nu sin årsredovisning för Örebro Hockey Koncernen.

– Vi blickar tillbaka på en väldigt speciell säsong som har påverkat oss alla på många sätt. Vi är otroligt tacksamma över det stöd vi mottagit under det gångna räkenskapsåret. Nu stänger vi böckerna med ett positivt ekonomiskt resultat vilket så klart är glädjande. Att redovisa ett positivt resultat trots den stora påverkan som pandemin haft under hela verksamhetsåret känns mycket positivt. Speciellt med tanke på de betydligt dystrare ekonomiska prognoser vi arbetade med under hösten 2020. Utan det stöd vi har från våra supportrar samt partners hade detta inte varit möjligt och vi vill återigen rikta ett stort tack till alla som brinner för Örebro Hockey, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret
– Representationslaget slutade på 6:e plats i SHL:s grundserie och kvalificerade sig sedan till semifinal för första gången i klubbens historia. I semifinalen fick vi se oss besegrade i den femte och avgörande matchen av Växjö som sedermera blev svenska mästare.

– Örebro Hockey Dam spelade sex matcher i DamEttan Västra innan seriespelet stängdes ner. J20 och J18 placerade sig på en tredjeplats i sina respektive serier innan pandemin tyvärr satte helt stopp för allt fortsatt seriespel i november 2020.

– Omsättning 112 mkr (119 fg år).

– Resultat före skatt -1,5 mkr (+1,2 fg år).

– Årets resultat i koncernen uppgår till 1 mkr jämfört med 0,8 mkr fg år.

– Det egna kapitalet i föreningskoncernen ökade med 1 mkr till 8,1 mkr.

– Nu ser vi med stor tillförsikt fram emot säsongen 2021/22 då allt förhoppningsvis återgår till det normala och att vi kan fortsätta den positiva utvecklingen vi haft inom Örebro Hockey de senaste åren, avslutar Mikael Johansson.

Ladda ner årsredovisningen här
Valberedningens förslag

Mer detaljerad redovisning kommer att ske på årsmötet som hålls via Zoom för medlemmar den 15 juni.
Glöm inte bort att anmäla dig

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson