Välkommen Borna Rendulic
Publicerad: 2020-06-25
Nyhet
Idag står det klart att den NHL-meriterade forwarden Borna Rendulic ansluter till Örebro Hockey. Forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22

Den 28-årige forwarden med kroatiskt medborgarskap har en gedigen meritlista. På andra sidan Atlanten har det blivit 15 NHL-matcher och 163 matcher i AHL. I Europa har Borna hunnit med spel i finska högstaligan samt KHL. Senaste säsongen representerade Borna Adler Mannheim i den tyska högstaligan, där han stod för 49 poäng på 50 matcher.

– Vi är väldigt glada att Borna ansluter till oss. En riktigt duktig spelare och en härlig kille som kommer hjälpa oss att ta steg både på och utanför isen. Hans styrkor ligger i det offensiva spelet och vi hoppas få stor användning av hans fina skott och kraftfulla skridskoåkning, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag är jätteglad att få komma och spela för Örebro Hockey. Jag har pratat mycket med Niklas Eriksson och hört mycket bra om organisationen och fansen. Jag längtar verkligen efter att få komma till Örebro och ser framemot en framgångsrik säsong, säger Borna Rendulic.

Det här blir första gången i Sverige för Borna men han har redan bra koll på några av spelarna i truppen.

– Jag har pratat med många som spelat i SHL och Örebro. Hört mycket bra och den svenska ligan som är en av de bästa i Europa. Jag har spelat tillsammans med Robert Leino, så honom känner jag sedan tidigare. Rissanen och Rask har jag spelat mot så dem har jag koll på. Jag lärde mig bra finska under min tid i Finland så det är skönt med lite finska spelare i laget.

Förra säsongen blev det 27 mål i den tyska högstaligan och så här beskriver sig Borna som spelare:

– Jag skulle säga att mina främsta styrkor är mitt skott och skridskoåkning. Jag har förstått att det krävs mycket för att spela i Sverige och jag ser mig själv som en lagspelare som gör allt för att laget ska lyckas. Örebro känns som helt rätt miljö där jag ska fortsätta utvecklas som spelare och människa.

Kontraktet med Borna Rendulic sträcker sig över säsongen 2021/22.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson