Ben Walter klar för Örebro Hockey
Publicerad: 2013-05-24

Ben Walter, 29, är klar för Örebro Hockey inför kommande säsong. Ben har värvats från AHL-laget Abbotsford Heat där han den senaste säsongen spelade 68 matcher och gjorde 48 poäng. Ben har 24 NHL-matcher på sitt konto och har i NHL representerat New Jersey Devils, New York Islanders samt Boston Bruins. Ben är center och har sin styrka i tvåvägsspelet och i passningsspelet. I AHL har han spelat 566 matcher och gjort 458 poäng.

- Det är verkligen en toppvärvning som vi lyckats göra. Vi har letat efter spetskompetens och har i Ben Walter hittat just den spets vi sökt, säger general manager Pontus Gustafsson.

Ben Walter är en center som arbetar över hela banan och har de två senaste åren spelat för Abbotsford Heat där han framförallt gjort poäng genom assist. 566 matcher har det blivit totalt i AHL och på dessa har han gjort 458 poäng. Med sina 24 NHL-matcher så kommer Ben Walter tillföra rutin både på och utanför planen, den senaste säsongen tjänstgjorde han som assisterande kapten. Ben är född i hockeynationen Kanada och är 29 år, skjuter från vänster samt väger in på 88 kg.

- Det är en pålitlig poänggörare och spelar som en klassisk center, precis vad vi sökt. Det är en bra skridskoåkare och vi hoppas att han kan bära upp någon av våra producerande femmor, säger huvudtränaren Patrik Ross.

Ben Walter ansluter till truppen när killarna samlas efter sommaren tillsammans med Justin DiBenedetto, Jared Aulin, Nick Plastino och Dan Iliakis.

Fakta Ben Walter
Född: 1984-05-11 i Beaconsfield, Kanada.
Ålder: 29
Position: Center
Skjuter: vänster
Längd: 185 cm
Vikt: 88 kg
Kontraktet gäller 1 år

Tony Jörtsö