Weinstock: "Många härliga minnen från segrarna mot Karlskoga"
Publicerad: 2018-08-08
Nyhet
Marcus Weinstock är en riktig kulturbärare i Örebro Hockey och nu gör han sin 9:e raka säsong i Örebrotröjan. Läs om Marcus tankar inför säsongen och morgondagens match mot BIK Karlskoga.

Marcus Weinstock har precis lagt ännu en lång sommarträning bakom sig. Marcus går nu in i sin 9:e raka säsongen i Örebrotröjan och känner sig nöjd med årets försäsongsträningen.

– Uplägget på träningen har varit bra och det är klart att för min del så vet jag hur träningen fungerar. Jag har varit så pass länge i klubben nu att jag vet vad som väntar. Men vi har tränat väldigt bra och jag känner mig i bra form.

För drygt en vecka sedan klev Marcus och övriga laget på is och det är som alltid en speciell känsla efter en lång sommarträning.

– Det är som vanligt när man kliver på is för första gången. Du kan ha tränat hur hårt som helst och vara i ditt livs form, du är ändå helt slut efter första ispassen. Men nu börjar man komma in i det bra, men självklart saknar man lite tajming i vissa delar men det kommer. Vi kommer träna på bra och vi har tid på oss att slipa på detaljer. Just nu är det bara härligt att vara igång.

Lagbygget har under sommaren tagit form och Marcus ser framemot vad årets upplaga av Örebro Hockey kan åstadkomma.

– Jag tycker att det ser riktigt intressant ut. Vi har fyllt på med bra spelare tycker jag, det är klart att vi har tappat några spelare men jag tycker att vi har ersatt dom på ett bra sätt. Backsidan tycker jag ser riktigt spännande ut och forwardssidan är bra, och där kommer det nog in ytterligare en spelare. Överlag tycker jag vi har ett intressant lag med en bra blandning av rutin och unga hungriga spelare som är med och tävlar på riktigt.

Många är väldigt förväntansfulla över årets säsong och Marcus har ett tydligt mål för säsongen.

– Vi har faktiskt inte pratat något om det ännu, förmodligen kommer vi att göra sånt nere i Köln. Men det är ingen hemlighet att vi ska spela slutspel i år.

Marcus gör nu sin 9:e raka säsong i Örebrotröjan och är en av få som har varit med på Örebro Hockeys resa från Allsvenska till SHL.

– Jag brinner verkligen för Örebro Hockey. Jag har varit med på resan från Allsvenskan och fått spela slutspelshockey här hemma i Behrn Arena. Då var det helt magisk stämning och jag vill verkligen uppleva ett slutspel här igen. Jag är otroligt glad över att få spela här och jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas, som jag tycker att jag gjort, de senaste säsongerna.

Marcus har blivit en stor favorit i Örebro och att spela inför publiken i Behrn Arena är något som Marcus lyfter fram.

– Stämningen i Behrn Arena är verkligen fantastisk. Jag måste beröma 14-3 som gör ett grymt jobb och får med sig hela publiken. När det är fullsatt här blir det ett grymt bra tryck. Vi har egentligen en perfekt storlek på arenan. Om vi tittar på andra arenor så kan det vara halvfullt när man spelar där men det händer aldrig här.

Imorgon har det äntligen blivit dags för säsongens första match. BIK Karlskoga väntar på bortaplan och det blir inte som vilken försäsongsmatch som helst.

– Under åren har det byggts upp en rivalitet mellan lagen och städarna. Jag har många härliga minnen från alla segrar mot Karlskoga. Det har varit några riktigt härliga drabbningar och jag kommer speciellt ihåg när Kalle Olsson gjorde mål samtidigt som hans klubba gick av.

– Nu har vi inte spelat mot varandra på länge men rivaliteten mellan oss kommer alltid finnas där. Jag förväntar mig att det kommer bli bra drag på läktaren och bra fart på isen. Jag har hört att det är många Örebroare som kommer vara på plats så det blir riktigt kul.

Har du inte möjlighet att vara på plats imorgon så sänder Cmore matchen. Klicka här för att se matchen.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson