Örebro föll mot effektivt Frölunda
Publicerad: 2017-11-18
Trots en bra insats och övertag i skottstatistiken hade Örebro svårt att få hål på Johan Gustafsson i hemmamålet och föll till slut med 3-1.

Det var hemmalaget Frölunda som startade lördagens tillställning i Scandinavium bäst. Ofta anförda av supertalangen Rasmus Dahlin som bjöd på en hel rad läckerheter i inledningen av matchen. Det var dock Örebrobekantingen Joel Mustonen som fick matchens första riktigt heta målchans. Mustonen blev efter ett långt hemmabyte helt fri i slottet, men slog hål i luften när han egentligen bara skulle till att lägga in pucken i öppen kasse. Även hemmalagets back Matt Donovan var nära att ge göteborgarna ledningen men kryssribban var i vägen för amerikanen.

Örebro åt sig dock in i matchen ju längre perioden led och skapade i slutskedet ett par riktigt farliga målchanser. Närmast att ge Örebro ledningen var Tyson Spink och Libor Hudacek, men Johan Gustafsson i hemmaburen var tät och den första perioden slutade mållöst.

– Vi gör en rätt bra period. Frölunda är ett bra lag men jag tycker att vi får dem lite ur balans ju längre perioden lider. Vi skapar en del chanser i slutet och borde kanske fått dit ett mål, sade Alexander Hellström efter första 20.

Örebro fick i upptakten av den andra perioden chansen med en man mer på isen efter att hemmalagets Mike Weber satt en handske i ansiktet på Örebrospelare. Väl i det numerära överläget kunde Rodrigo Abols sånär ge Örebro ledningen, men oturligt nog smet skottet precis förbi stolpen och Gustafsson i hemmamålet kunde pusta ut.

Kvällens första mål kom istället några minuter senare när Joel Mustonen visade att släkten är värst. Efter ett långt Frölundanfall höll sig Mustonen påpassligt framme i samband med en tilltrasslad situation och kunde oattackerad lägga in pucken i öppen kasse.

Örebro fick kort efter hemmalagets ledningsmål ånyo chansen i powerplay, men inte heller denna gång fick man ordning på spelet. Det var istället Frölundas Victor Olofsson som några minuter senare skulle utöka göteborgarnas ledning. Efter ett mycket märkligt Örebrobyte kom hemmalaget två mot noll. Pontus Westerholm lämnade i sin tur över pucken till Olofsson som med ett rappt handledsskott hittade luckan bakom Eero Kilpeläinen.

Göteborgarna och Lias Andersson skulle dessutom hinna med att göra 3-0 innan period två var till ända. Ett resultat som inte speglade matchbilden där Örebro var det spelförande laget och vann skottstatistiken med 10-5 i den andra perioden.

– Jag tycker att vi är bättre än Frölunda i den andra perioden, så det känns givetvis tungt att tappa tre mål bakåt. Frölunda är ett bra lag så det känns lite onödigt att vi bjuder dem på åtminstone två av målen, sade kapten Ekbom efter två spelade perioder.

Bara sekunder in i den tredje perioden fick Sakari Manninen en ypperlig chans att skjuta Örebro in i matchen, men Johan Gustafsson i hemmamålet fortsatte att storspela och räddade med axeln. Även Glenn Gustafsson hade en jättechans att reducera i upptakten av den tredje perioden, men inte heller denna gång ville det sig.

Med knappt fyra minuter kvar av matchen reducerade Jonathan Andersson men närmare än så kom inte Örebro den här lördagseftermiddagen i Scandinavium.