Ordföranden om Örebro Hockeys nya organisation
Publicerad: 2017-03-10
NYHET
Här berättar Örebro Hockeys ordförande Ulf Gejhammar om tiden efter Pontus Gustafsson och hur klubben vill flytta sig framåt framöver. Med tydligt fokus på en ny viktig treårscykel.

Ulf, vad betyder det för Örebro Hockey att en så ledande person som Pontus Gustafsson själv väljer att lämna klubben?
– Till att börja med: All respekt för Pontus beslut. Han har gjort ett fantastiskt jobb och gjort otroligt mycket gott för Örebro Hockey. Jag vill verkligen lyckönska honom i framtiden, säger Gejhammar och fortsätter:
– Nu får vi titta framåt och göra ett omtag. Vi har jobbat oss igenom två treårscykler. Nu är vi beredda att ta oss an en ny cykel. Jag tror att om man ska leda det här behöver den personen känna att man vill vara med under alla de tre åren.

Ni som har jobbat så nära varandra – vad har Pontus betytt för Örebro Hockey?
– Han har inneburit en oerhörd energi och mod att bygga organisationen på det sättet som vi har gjort. Pontus har gjort väldigt mycket bra och jag skulle kunna rada upp bra saker. Men just modet och energin är väldigt utmärkande.

Nu undrar de flesta vem som ersätter Pontus och om organisationsupplägget kommer att se likadant ut framöver. Med tex en General Manager-roll?
– Nej. Vi håller på för fullt att rekryterar in en person som kommer att bli både koncernchef och VD för Örebro Elithockey AB och holdingbolaget. Hur organisationen kommer att se ut under den personen kommer vi få se när vi väl har personen på plats. Då får vi fortsätta att utveckla organisationen längre ner, säger Ulf Gejhammar och konstaterar:
– Det jag kan säga i dag är att vi är glada att vi har fått in den tränarkonstellation som vi nu har. Efter en något turbulent höst tycker vi själva att vi har en bra och stabil coachning av laget.

För egen del som ordförande, hur ställer du dig till en fortsättning kommande säsong?
– Formellt är det ju inte jag som avgör det, utan föreningsstämman som ska avgöra om det blir så. Men jag har sagt till valberedningen att jag är beredd att ställa upp för ytterligare ett år.

Sett till det sportsliga benet som Pontus har varit högst ansvarig för, ändrar det här sportchefen Niklas Johanssons roll på något vis framöver?
– Nej, på kort sikt får Niklas samma mandat som han redan har. Sedan kommer vi givetvis att sätta oss med den nye chefen och diskutera hur vi vill organisera oss. I sportens värld är klubben mer än "bara" A-laget. Vi har tex pratat en tid om att titta på att bygga ett damlag, vi har en ungdomsverksamhet med tre lag som är jätteviktiga för oss, vi har träningsytor för laget som är viktiga att jobba vidare med. Totalt sett är det ett stort område att jobba med, och där får vi se hur vi vill organisera de olika delarna. Och det vill vi återkomma till.

Kommunikationschef Johan Arvidsson