Seger i målsnål match mot Oskarshamn
Publicerad: 2020-11-21
Örebro Hockey besegrade under lördagskvällen Oskarshamn med 2-1.

Örebro Hockey fortsätter att visa upp sin fina form på hemmaplan. Under lördagskvällen besegrades Oskarshamn med 2-1. Vi bjöds på en tajt och jämn match och det var små marginaler som skulle avgöra matchen.

Den första perioden bjöd inte på något skönspel. Örebro var spelmässigt något bättre utan att för den sakens skull kunna komma till några jättelägen. I stället var det Oskarshamn som gjorde periodens enda mål då man utnyttjade spel med en man mer.

I den andra perioden kom Örebro ut något bättre och skapade också några fina chanser. Men det skulle dröja till slutet av perioden innan hemmalaget fick utdelning. Oliver Eklind var påpassligt framme efter en retur och lyckades sätta dit kvitteringen till 1-1.

I den tredje perioden kom också det avgörande målet. Robin Salo sköt ett skott från sin backplats och framför mål kunde Glenn Gustafsson styra in pucken. Glenns första mål för säsongen. Örebro kunde sedan hålla undan och inkassera tre nya poäng.

Örebro–Oskarshamn 2–1 (0–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (09.56) Fredrik Olofsson (Johannes Salmonsson, Tyler Kelleher), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (18.48) Oliver Eklind (Kristian Näkyvä).

Tredje perioden: 2–1 (08.12) Glenn Gustafsson (Joonas Rask, Robin Salo).

Skott: 22–22 (4–4, 10–4, 8–14)